Bakan Çelik'ten MHP'li Başkana Tepki

Bakan Çelik'ten MHP'li Başkana Tepki
Adana AK Parti Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Adana belediye başkanı Hüseyin Sözlü'ye tavrı nedeniyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de miting yapma talebi nedeniyle 'meydan savaşı' yaşananAdana'da, 'halkla buluşma' mitinginin ilk durağında 6'ncı Tümen'i ziyaret etti.

Erdoğan'ı havalimanında karşılayanlar arasında, 'Seçimden sonra gel' açıklaması yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü yer almadı. Adana Havalimanıı'nın VİP çıkışını tam karşıdan gören binaya da boydan boya MHP İl Başkanlığı imzalı 'Geldikleri gibi giderler' sözünün yer aldığı dev bir Atatürk posteri asılması dikkat çekti.

KOMUTAN TUTUKLANINCA KOLORDU TÜMEN OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Tümgeneral Satı Bahadır Köse'nin komutasındaki 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Daha önce Kolordu olan Adana'daki bu askeri birlikte, dönemin komutanı Korgeneral Mehmet Eröz 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanmış, tutuklamalar nedeniyle sayıları 18'e düşen korgenerallerden birini atamak yerine Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı İdari Yardımcısı Tümgeneral Sezai Bostancı, Suriye sınırı da sorumluluğunda olan Kolordu'ya, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı olarak atanmıştı.

10 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de bugün miting yapma talebi nedeniyle 'meydan savaşı'na dönen Uğur Mumcu Meydanı'nda Nevşehir, Karaman, Kilis, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Niğde'den gelen takviye polis ekipleri de görev aldı.

Yaklaşık resmi ve sivil 10 bin polis Uğur Mumcu Meydanı ve meydana bağlanan Ziya Paşa Bulvarı, Atatürk Caddesi ve çevredeki ara sokaklarda güvenlik önlemi aldı. 

Ayrıca kent merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda öğleden sonra 3 ders yapıldı ve isteyen öğrenci ile velilerinin Uğur Mumcu Meydanı'na gelmesi sağlandı.

MHP'Lİ BAŞKAN KARŞILAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adana ziyaretinde, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü karşılamada yer almadı. Hüseyin Sözlü, 20 Mayıs'ta yaptığı açıklamada Erdoğan'ın seçimden sonra Adana'ya gelmesi çağrısında bulunup, "Cumhurbaşkanı Anayasaya göre tarafsız olmalı. Seçimden önce Adana'ya gelecek olması buna gölge düşürür. Seçimden sonra gelirse kendisini en sıcak şekilde ağırlarız" demişti.

BAKAN ÇELİK'TEN TEPKİ

Adana Ak Parti Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Başkan Sözlü'nün açıklamasını "Saygısızlık ve kınanacak bir tutum" olarak değerlendirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum