Terraneo'nun Emre ve Okan Gerçeği!

Terraneo'nun Emre ve Okan Gerçeği!
Fenerbahçe'nin sportif direktörlük görevine getirdiği Terraneo, geçmiş yıllarda Emre ve Okan'ı İnter'e getirmiş.

Fenerbahçe’nin yeni sportif direktörü İtalyan Giuliano Terraneo oldu. Uzun yıllar İnter’in sportif direktörlüğünü yapan İtalyan isim ile kesin olarak anlaşma sağlandı. Terraneo, Samandıra’ya gelerek tesisleri de gezdi ve daha sonra sarı lacivertliler ile anlaşma sağladı.
 
INTER'İN EN GÜVENDİĞİ ADAMDI
 
Giuliano Terraneo, 1974-1987 yılları arasında Monza, Torino, Milan ve Lazio gibi takımların kalesini korudu. Eski takım arkadaşı Ray Wilkins'in tavsiyesiyle 1987'de Alex Ferguson tarafından Manchester United'a transfer edilmek istense de ailevi sebeplerden dolayı Lecce'nin yolunu tuttu. Terraneo renkli kişiliği ve şiir yazma hobisiyle de tanınıyor.
 
Monza kulübünde 90'lı yıllarda menajerlik yapan Terraneo, 1998'de Lazio sportif direktörlüğüne getirildi. Daha sonra Inter'de teknik Gabriele Oriali'nin sağ kolu olarak çalıştı. Bu dönemde Galatasaray'dan Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'un transferlerinde önemli bir rol oynadı. Arsene Wenger ile olan ilişkilerinden ötürü Adebayor'un Arsenal'e transferi konusunda önemli rol oynadı. 2003 senesinde adı Barcelona ile anıldı ancak bu imza gerçekleşmedi.
 
ZICO DETAYI...
 
Giuliano Terraneo, 2006-08 yılları arasında Fenerbahçe teknik direktörülüğü yapan Arthur Zico'nun da o dönem menajerliğini yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.