İdris Naim Şahin Oradan Çıktı!

İdris Naim Şahin Oradan Çıktı!
Paralel yapının emniyet içinde kurduğu ve C-5 kodu ile gizlenen yapılanma, Hrant Dink soruşturmasında bir kez daha gündeme geldi.

Paralel Müdür Ali Fuat Yılmazer’in, karanlık planlar için kurduğu C-5 kodlu odaya, dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in vize verdiği, Dink Cinayetinin de burada planlandığı belirlendi.

Bu gizli yapılanmayı araştıran savcılık, illegal olarak kurulan C-5’in 2012 yılında dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından legal hale getirildiğini belirledi. Paralel Yapı’nın 2007 yılında Emniyet içindeki operasyonlarını daha rahat gerçekleştirebilmek için “Ulusalcılık bürosu” adıyla oluşturduğu hayalet oda, İstihbarat Daire Başkanlığı eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in önceki gün Hırant Dink soruşturmasındaki sorgusunda gündeme geldi.

Star'ın haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliği Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından kamu görevlilerini ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Yılmazer,”Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve tasarlayarak öldürmeye yardım etme” suçlarından sevk edildiği İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı. Tutuklama kararında iseYılmazer tarafından kurulan C-5 bürosu vurgusudikkat çekti. Hakim kararında “C-5” bürosunun İçişleri Bakanlığı’nın oluru ile 23 Kasım 2012’de yasal mevzuata bağlı olarak çalışmaya başladığı, burada, öncesinde kanun ve mevzuat dışı gizlice oluşturulan bir birim olarak yapılması planlanan Dink cinayeti, Rahip Santora cinayeti, Zirve Yayınevi cinayetleri Ergenekon, Balyoz ve benzeri operasyonların alt yapısının hazırlandığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi. 

Şahin yasal kimlik kazandırdı

Normal polis memurlarının ise girişine izin verilmeyen “C-5” isimli gizli yapının; 5 yıl illegal faaliyet yaptıktan sonra 23 Kasım 2012’de Paralel Yapı’nın darbe girişimleri sonrasında AK Parti’den istifa eden dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından resmi hüviyet kazandırıldığı ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.