Karaman Ailesinin 10 Yıldır Bitmeyen Çilesi

Karaman Ailesinin 10 Yıldır Bitmeyen Çilesi
Antalya’da yaşayan Ali ve Meryem Karaman çiftinin dramı, ilk çocukları 9 yıl önce yüzde 70 engelli doğunca başladı.

Çocuklarının tedavisi için uğraşan Ali Karaman, kefil olduğu arkadaşı bankaya borcunu ödemeyince 80 bin TL’lik borçla karşı karşıya kaldı. Çalıştığı inşaatta iş kazası geçiren Ali Karaman, çalışamaz duruma gelince ne borcu ödeyebildi ne evine bakabildi ne de çocuğunun tedavisini yaptırabildi. Çaresiz kalan aile geçimlerini sağlamak için evdeki eşyalarını satmaya başladı.

Antalya’da yaşayan Ali ve Meryem Karaman çiftinin hayatındaki talihsizlikler 9 yıl önce başladı. Çiftin bugün 9 yaşında olan ilk çocukları Fadime, doğum anında oksijensiz kalınca yüzde 70 engelli olarak dünyaya geldi.

Doktorların ’yaşaması çok zor’ dedikleri kızlarını yaşatmak isteyen aile, bütün imkanlarını seferber etti. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan 34 yaşındaki baba Ali Karaman, bir arkadaşına kefil olarak bankadan 20 bin TL’lik kredi almasında yardımcı oldu. Krediyi alan arkadaşı bir süre sonra taksitleri ödemeyince Ali Karaman, borçla karşı karşıya kaldı.

İŞ KAZASI GEÇİRDİ SAKAT KALDI

2013 yılında bir inşaatta çalıştığı sırada düşen Ali Karaman iş kazası geçirdi ve belinden sakatlandı. Çocuklarının engelli doğması, kefil oldukları borcu ödemek zorunda kalmaları ve geçirdiği iş kazasıyla yaşadıkları aksiliklere katlanan Karaman ailesi, zor günlerle baş başa kaldı. Uzun süren tedavilerin ardından ağır işte çalışmaması uyarısıyla taburcu olan Ali Karaman iş aradı ancak belindeki rahatsızlık nedeniyle bulamadı.

Arkadaşından kalan 20 bin TL’lik borcu ödeyemediği için 80 bin TL’yi bulduğunu belirten Karaman şöyle konuştu:

"İnşaatta çalıştığım zamanlarda bir iş kazası geçirdim ve belimden rahatsızlandım. Belimde kırıklar var. Pazarcılık yapmak istedim ama başaramadım bir arkadaşıma kefil oldum 20 bin TL kadar o da ödemedi kaçıp gitti. O borcu ödemek için kredi çektim ve onu da ödeyemedim çalışamadığım için. Ruhsal sağlığım yerinde değil. Borcum 80 bin TL’yi buldu. Çocuklarıma bakabileceğim düzgün bir iş istiyorum. İş arıyorum ama kimse iş vermiyor. Belimdeki ağrılar nedeniyle çalışacak durumda değilim ama şoförlük gibi işlerde çalışabilirim. Çocuklarımdan birisi engelli birisi astım hastası. Bu rutubetli evden çocuklarımı kurtarmak istiyorum."

"EVDEKİ EŞYALARI SATMAK ZORUNDA KALDIK"

7 yaşlarında Türkan isminde bir kızları da olan Karaman ailesinin yaşadığı evin rutubetli olması nedeniyle minik Türkan astım hastası oldu. Çok zorlu şartlarda çaresizce yaşadıklarını belirten anne Meryem Karaman, gözyaşları içerisinde elektrik ve su faturalarını ödemek için evdeki eşyalarını sattığını söyledi. Eşinin psikolojisinin bozulduğunu ve çok defa intihar girişiminde bulunduğunu da aktaran Meryem Karaman, "Çok çaresiz ve zor durumdayım. Engelli çocuğuma bakmak zorunda olduğum için çalışamıyorum. Yine dünyaya gelse yine benim çocuğum olmasını isterdim. Evimizi iki defa su bastı kışın. Çocuklarımı daha iyi şartlarda yaşatmak istiyorum. Eşim defalarca intihar etmek istedi. Çocuklarımı babasız büyütmek istemiyorum. 2 aydır ev kiramı ödeyemedim. Elektrik, su faturalarını ödemek için eşyalarımı sattım. Çocuklarım için yardım istiyorum" diye konuştu.

Ali Karaman, çalışabileceği bir iş ve borcunu ödemesinde yardımcı olabilecek hayırseverlerden yardım bekliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum