CHP Oy Oranı Son Hafta 10 Puan Sürprizi

CHP Oy Oranı Son Hafta 10 Puan Sürprizi
Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, "Hâlâ geç değil CHP iktidarına" başlıklı bugünkü yazısında koalisyon istemeyen Kılıçdaroğlu tek başına iktidar tüyosu verdi.

2015 genel seçimlerinde AK Parti ile koalisyona karşı olduğunu sorunların çözümü için tek başına iktidarın şart olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, tartışmayı alevlendirdi.

8 Haziran sabahına kamuoyu koalisyon ile mi uyanacak? Seçim anketleri ve siyasi partilerin oy oranları bu ihtimale kapı aralıyor. Peki koalisyon istemediğini ilan eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne yapacak? 

HEDEFİ REVİZE EDECEK Mİ?

Tek başına iktidar için seçimlere sayılı günler kala yol haritasında değişiklik yapacak mı?  Yüzde 42-23'lerde gezdiği iddia edilen AK Parti'nin tek başına iktidara yetmediği konuşulurken yüzde 35 hedefi ile Kılıçdaroğlu nasıl başaracak?

Kılıçdaroğlu'nun koalisyon açıklamasını bugünkü yazısında değerlendiren Akif Beki, "Kim kazanırsa kazansın tek başına gelsin. İster AK Parti, ister diğerleri; CHP, MHP ya da HDP, hangisi olursa olsun, bir 'geçimsizler koalisyonu' afeti daha yaşayacağımıza tek parti iktidarı olsun." diyor.

NTV yayınında CHP liderinin yaptığı açıklamaları köşesine taşıyan Akif Beki, "Ve CHP lideri nihayet benimle aynı noktaya geldi. Tatlı bir manevrayla koalisyon muhipleri safını terk etti." diye yazdı. Yazar, daha sonra Kılıçdaroğlu'ndan son hafta beklediği sürpriz oy oranını böyle açıkladı:

"YÜZDE 35'İN ÜSTÜNE BİR CESARET 10 PUAN KOYACAK"

"Böyleyken hâlâ yüzde 35 oy hedefiyle tek başına iktidar hayali kurulabilir mi? Rüyasında görse inanmaz insan. Umudumu koruyorum, son hafta böyle bir sürpriz yapacak sanki Kılıçdaroğlu. Elini arttıracak, yüzde 35'in üstüne bir cesaret 10 puan daha koyacak...

Hiç değilse Davutoğlu gibi birinciliğine iddiaya girsin, liderliğini masaya sürsün ve CHP birinci parti çıkmazsa bırakacağını ilan etsin. Biz de en azından ilk dört parti sıralamasını değiştirecek sahici bir meydan okuma görelim, nefes nefese bir rekabet heyecanı yaşayalım.

İkinciliğe baştan razı bir anamuhalefet partisinin tek başına iktidar iddiası, inandırıcı durmuyor. Başat partinin tahtını sallayacak bir zorlama, bir sıkıştırma yoksa alttan, ne konuşsan hava cıva."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.