Fetih Şöleninde Büyük Coşku

Fetih Şöleninde Büyük Coşku
İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla Yenikapı'da düzenlenen Fetih Şöleni, 562 kişilik mehter takımının gösterisiyle başladı.

Alandan önemli notlar:

İstanbul'un fethinin 562'nci yılı dolayısıyla düzenlenen Fetih Şöleni, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı.

ERDOĞAN EŞİ VE TORUNUYLA GELDİ

Yenikapı şölen alanına bugün 2 milyon kişinin gelmesi bekleniyor. Erdoğan, şölen alanına eşi ve torunlarıyla geldi.

TÜRK YILDIZLARI BÜYÜLEDİ

Mehter takımının gösterisinin ardından Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızları gösteri yapıyor.

DAVUTOĞLU ŞÖLEN ALANINDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte alana geldi. Ankara'daki AK Parti mitinginin ardından beraberindeki bakanlarla birlikte alana gelen Davutoğlu'na vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

TOPBAŞ: YENİDEN YÜKSELİŞ VE DİRİLİŞ İSTİYORUZ

Şölende konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş "Yeniden yükseliş ve diriliş diyoruz. Tüm dünyaya sesleniyoruz kimse misafir değil İstanbul herkesi sarıp sarmalar. Herkes adaletin teminatı altındadır" dedi. Kutlamaların önemine değinen Topbaş "Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

DAVUTOĞLU: BENİM EN BÜYÜK SEVDAM İSTANBUL'DUR

Selam olsun aziz İstanbul'a selam olsun bu şehri muştulayan Peygambere salatü selam olsun bu muştuyu hayata geçiren Fatih Sultan Mehmet'e selam olsun. Bu bayrağı surlara diken Ulubatlı Hasan'a selam olsun. İstanbul'un taşına toprağına selam olsun. Sayın Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanım fethin 563. yılı kutlu olsun. Biz fetih aşkını ve sevdasını Yenikapı'ya taşıyan İstanbullulara selam olsun. Ben her zaman derim benim en büyük hocam İstanbul'dur.

Devleti yüceltecekseniz önce kendinize, milletinize ve tarihinize güveneceksiniz. O genç sultan daha çocukluğunda idealini ortaya koymuştu hayatında tek kızıl elması vardı İstanbul. 21 yaşında İstanbul'a yürürken 'bu genç çocuk mu İstanbul'u alacak' o ulu sultan olarak bir devri kapatıp bir devri açtı. Gençler yeni fetihlere hazır mısınız? Diyorlarki Türkiye küresel güç olamaz? Onlara tarihimizi öğretmeye var mısınız? Yeni Türkiye'nin Fatihleri sizlersiniz.

Devlet olmak kudret sahibi olmaktır ama yetmez şefkat ve adalet ile yaşar. Fatih Sultan Mehmet sadece bir rüyaya yürümedi geldi bu aşılmaz denilen surların önüne geldi ve Macar Urban usta ile topları döktü işte bu da kudret göstergesi . İşte devlet kendi uçağını kendisi yapsın. 2002'de biz iktidarı devir aldığımızda IMF'ye muhtaçtık. Bu devlete izzet ve kudreti kim verdi? Piyade tüfeğini yapamayan ülkeden kendi helikopterini yapan ülke haline geldik. Cumhuriyetin 100. yılında bu semalarda uçan uçaklar yüzde 100 yerli uçak olacak.

ERDOĞAN: O HAİNLERE GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum