Davutoğlu: 'Nerede Bir Zulüm Varsa Biz Onun Karşısındayız'

Davutoğlu: 'Nerede Bir Zulüm Varsa Biz Onun Karşısındayız'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Nerede bir zulüm varsa biz onun karşısındayız. Onun için bize düşman oldular. Onun için büyük koalisyonlar kurdular” dedi.

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt ve Küçükçekmece Meydanı’nda düzenlenen mitinglere katıldı. Burada toplanan halka seslenen Başbakan Davutoğlu, “Bugün benim 7. mitingim. Ama sabah namazını kılmış gibi dincim. Sabahın ilk saati gibi dincim, çünkü burada sadece Esenyurt yok. Burada Türkiye var. Esenyurt’u arkasına alan, Esenyurt’luyu arkasına alan eğilir mi? Biz bu milletle yürümüşüz. Başımız hiç eğilir mi?” diyerek sözlerine başladı.

“BİZ MEDİNE İLE UYUR, MEDİNE İLE UYANIRIZ”
Konuşmasında HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenen Başbakan Davutoğlu, “Şimdi Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır diyen cahile bir ders verecek misiniz? İstanbul’a geldiğinde Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı Taksim’de bizim Kabe’miz diyor. Şimdi gitmiş Bitlis’te dinden diyanetten Medine vesikasından bahsediyor. Sen ne anlarsın Medine’den. Medine bizim ruhumuz, Kudüs bizim ruhumuz. Biz Medine ile uyur, Medine ile uyanırız. Biz Kudüs’le şafağı görürüz. Sen ne anlarsın Medine’den, Kudüs’ten. Biz Kudüs için gözyaşı dökeriz. Demirtaş ben Kürtleri temsil ediyorum diyor. Allah aşkına Selahattin’i Eyyubi’nin ordusunda yürüyen Kürtler, Türkler, Araplar ve bunların çocukları bunlara temsil görevi verir mi? Çanakkale’de Türkler, Kürtler İstanbul’u savundular. Şimdi meydanı bunlara bırakır mı? İşte buradan sesleniyoruz. 81 ilin özeti İstanbul, İstanbul’un özeti Esenyurt” diye konuştu.

“NEREDE BUR ZULÜM VARSA BİZ ONUN KARŞISINDAYIZ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Davutoğlu, “CHP’de diyor ki, ‘İsrail’de neden büyükelçimiz yok’ Sanki İsrail’in avukatı. Aziz Filistin, sen özgür olana kadar yanındayız, yanında olacağız. Kudüs ve Mescid-i Aksa özgür olana kadar biz yanınızda olacağız ve bu mücadelenin içindeyiz. Nerede bur zulüm varsa biz onun karşısındayız. Onun için bize düşman oldular. Onun için büyük koalisyonlar kurdular” dedi.

Davutoğlu, “Birisi Kudüs ile ilgili böyle söyler, birisi İsrail’in avukatlığını yaparken MHP’de sessiz bir şekilde onlara bakar döner bize saldırır. Üçü birden birleşti bize saldırıyor. Ey yiğitler Anadolu’nun yiğitleri bu gafillere karşı yiğitleri bağrınızda barındıracak mısınız? Bizi bölmek, ayırmak ve nifak sokmak isteyenlere bir cevap verelim mi? Biz biriz, biz vahdet yolcusuyuz diyelim mi?” şeklinde konuştu.
28 Şubat’ta yapılan zulme dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, “Kimse 28 Şubat’ta olduğu gibi bu vatanın evlatlarına baskı yapamayacak, kimse başörtülü kızları kapılarda bekletemeyecek, kimse İmam Hatiplileri dışarı atamayacak. Bu zulümleri kim bitirdi. İnsan onurunu kim getirdi, başörtüsü zulmünü kim bitirdi, olağanüstü hali kim kaldırdı, ana dilde konuşmayı kim serbest bıraktı. İşte böyle onlar konuşur, onlar böler ama Ak Parti birleştirir” dedi.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”
“Üç parti birleşti ve yani Pensilvanya çetesi, yani Kandil çetesi, yani DHKP-C diyor ki bunlar hepsi bir araya gelsin AK Partiyi iktidardan etsin” diyen Davutoğlu, “Allah aşkına 6’sı değil 66’sı bir araya gelse bizi milletten ayırabilir mi? Bu tuzak kuranları, bu tuzakları kurduran ağababalarını, bunların arkasındaki lobileri biz Filistin’i savunduk diye, bizi cezalandırmak isteyenlere cevap verecek misiniz? İşte davamız budur. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin. Bize kurulan tuzaklarını başlarına çalsın” diye konuştu.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK MÜJDESİ
Esenyurt köprülü kavşağın iki ay içerisinde hizmete açılacağı müjdesini veren Davutolu, “İnşallah burada iki ay içerisinde iki köprülü kavşağı meydanın altında buluşturup açıyoruz inşallah. Biz yaparız dedik mi yaparız. Peki notere ihtiyaç var mı? Peki kim ihtiyaç hisseder? Kılıçdaroğlu hisseder” dedi.
Başbakan Davutoğlu burada yaptığı konuşmasının ardından Bağcılar Meydanı’nda yapılacak mitinge katılmak üzere buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.