Utanç Tablosu!

Utanç Tablosu!
PISA'nın verilerine göre okulu kırmada Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında yüzde 54,2'lik oranla birinci çıktı. Okula devamsızlıkta Türkiye'yi yüzde 48,2 ile İtalya, yüzde 31,8 ile Avustralya, yüzde 30,5 ile İsrail izledi.

Uluslararası Öğ­ren­ci De­ğer­len­dir­me Prog­ra­mı'nın (PI­SA), OECD (Eko­no­mik Kal­kın­ma ve İş­bir­li­ği Ör­gü­tü) ül­ke­le­ri ara­sın­da yap­tı­ğı öğ­ren­ci­le­rin oku­lu as­ma araş­tır­ma­sın­da or­ta­ya çı­kan so­nuç, eği­tim sis­te­mi­mi­zin iç­ler acı­sı ha­li­ni or­ta­ya koy­du. 2014 yı­lı ve­ri­le­ri göz önü­ne alı­na­rak ya­pı­lan söz ko­nu­su araş­tır­ma­da, PI­SA tes­tin­den ön­ce­ki iki haf­ta için­de oku­lu, bir gün ya da da­ha faz­la asan öğ­ren­ci­le­rin yüz­de­si or­ta­ya çı­kar­tıl­dı. Bu­na gö­re Tür­ki­ye, 34 OECD ül­ke­si ara­sın­da yüz­de 54,2'lik oran­la bi­rin­ci çık­tı. 

untitled-1-213.jpg

YARI­DAN FAZ­LA­SI KIRI­YOR 

PI­SA'nın öğ­ren­ci­le­rin oku­lu kay­tar­ma araş­tır­ma­sın­da, ül­ke­miz öğ­ren­ci­le­ri­nin ya­rı­dan faz­la­sı­nın oku­lu kır­dı­ğı or­ta­ya çı­kar­ken, OECD or­ta­la­ma­sı­nın yüz­de 14,5 ol­du­ğu tes­pit edil­di. Öğ­ren­ci­le­rin oku­la de­vam­sız­lı­ğın­da li­der olan Tür­ki­ye'yi, yüz­de 48,2 ile İtal­ya, yüz­de 31,8 ile Avus­tral­ya, yüz­de 30,5 ile İs­ra­il iz­le­di.

JA­PON­LAR OKU­LU AS­MI­YOR 

Öğ­ren­ci­le­rin oku­lu en az as­tı­ğı ül­ke­ler ise kim­se­yi şa­şırt­ma­dı. Bu­na gö­re, yüz­de 1,5'lik oran ile Ja­pon­ya öğ­ren­ci­le­rin okul­dan kay­tar­ma­sın­da so­nun­cu ül­ke ol­du. Bu ül­ke­yi 1,8 ile Gü­ney Ko­re, yüz­de 2,1 ile İz­lan­da, yüz­de 2,7 ile Hol­lan­da ta­kip et­ti. 
 

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum