İşte AK Parti MKYK Toplantısı'nın Perde Arkası

İşte AK Parti MKYK Toplantısı'nın Perde Arkası
Beşir Atalay'ın HDP'yle koalisyon kurulması önerisinde bulunduğu, ancak bazı MKYK üyelerinin buna şiddetle karşı çıktığı öğrenildi.

AK PARTİ MKYK TOPLANTISININ AYRINTILARINA VAHDET ULAŞTI

Genel Sekreter Haluk İpek  MHP'yle ortaklık önerdi. İpek'in bu görüşü Başbakan Davutoğlu da dahil, diğer MKYK üyeleri tarafından da kabul edildi.

Seçim sonrasında AK Parti'nin yol haritasının belirlendiği tarihi MKYK toplantısının ayrıntıların Vahdet ulaştı. Koalisyon seçeneklerinin masaya yatırıldığı toplantıda Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, HDP ile koalisyon yapılması önerisinde bulundu. 
 

untitled-1-234.jpg

ATALAY’A ‘HAYIR’ CEVABI

Atalay, "Türkiye içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle hassas bir dönemden geçiyor. HDP ile hükümet ortaklığı yapmamız bu hassas dönemi rahat bir şekilde atlatmamıza vesile olur. Çözüm süreci ile ilgili olarak da önemli adımlar atarız" dedi. Atalay'ın bu sözlerine MKYK üyelerinden bazıları şiddetle karşı çıktı ve "Seçim sürecinde ve öncesinde yaşadıklarımız ortadadır. HDP PKK'nın desteğini alarak bölgede seçim kazandı. Bütün bu yaşananları göz ardı ederek HDP ile hükümet kurmamız doğru olmaz" görüşünü dile getirdiler. 

CAN CHP'Yİ ÖNERDİ 

Bu tartışma sonrasında söz alan Osman Can, toplumun gerildiğini, bu gerilimi hafifletmek için Türkiye'nin AK Parti-CHP koalisyonuna ihtiyacı olduğunu ifade etti. Can'ın bu sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan "Sanıldığı gibi toplum bir gerilim içerisinde değil. Seçimleri birkaç provokasyon hariç sakin bir şekilde geçirdik. Diyarbakır'daki provokasyon patlamaları dışında olay olmadı dahi diyebiliriz. CHP'yle koalisyon kurmak nasıl olur, arkadaşlarımızın da görüşlerini almamız lazım" tepkisi geldi. Ancak yapılan tartışmaların ardından CHP ile koalisyon kurulma seçeneği de kabul edildi. 

İPEK ‘MHP İLE’ DEDİ 

Genel Sekreter Haluk İpek de tabanların birbirine yakın olması nedeniyle AK Parti-MHP koalisyonunun ilk seçenek olarak topluma sunulması gerektiğini söyledi. İpek'in bu görüşü Başbakan Davutoğlu da dahil, diğer MKYK üyeleri tarafından da kabul edildi. Sonrasında mevcudun tamamının oyları ile Davutoğlu'na hükümetin istifasını sunma ve yeni bir hükümet kurma yetkisi verildi.

MAZBATASI KONYA’DAN YOLA ÇIKTI

untitled-2-113.jpg

 Konya'dan milletvekili seçilen Başbakan Davutoğlu'nun mazbatası, vekaletini verdiği AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'a takdim edildi. İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz,  Konya Adliyesinde düzenlenen törende, Konya'daki seçim sonuçlarını ve partilerin aldıkları oy oranlarını açıkladı. Daha sonra milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve MHP adayları mazbatalarını aldı. Başbakan Davutoğlu'nun mazbatası, AK Parti İl Başkanı Musa Arat'a takdim edildi. Arat, "İnşallah Başbakanımızın mazbatasını en kısa sürede kendisine ulaştıracağız” dedi.

BELEDİYE  BAŞKANLARI İLE KOALİSYON MESAİSİ 

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılan Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin il ve büyükşehir belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Davutoğlu, parti genel merkezinde, AK Parti'nin il ve büyükşehir belediye başkanları toplantısına başkanlık etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya, cuma namazı dolayısıyla ara verildi. AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılan Davutoğlu, Başyazıcıoğlu Camisi'ne gitti. Cuma namazını burada kılan Başbakan Davutoğlu'na vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Davutoğlu, bir grubun "mücahit başkan" tezahüratlarına da el sallayarak karşılık verdi.  Daha sonra, AK Parti Genel Merkezi'ne geçen Başbakan Davutoğlu'nun, AK Parti'nin il ve büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıya devam etti.

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum