Koru-Erdoğan polemiğinin arka planı

Koru-Erdoğan polemiğinin arka planı
Bir televizyon programında, Başbakan Erdoğan ve Ak Parti hükümeti için, "Obama gibi geldiler, Bush'a benzediler" diyerek büyük bir polemiğe imza atan ve Başbakan Erdoğan'ın sert cevabı ile karşılaşan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru'nun bu hareketinin asıl

İddialara göre, Sabah gazetesi ile transfer görüşmeleri yapan Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru ve Sabah, tüm detayları görüşerek mutabık kalırlar. Mutabakatta, Koru'nun alacağı ücret ve nerde yazacağına kadar her şey görüşülür. 

Tüm bu gelişmelerden Başbakan Erdoğan'ın son anda haberi olur ve Erdoğan, bu girişime onay vermez. Bunun üzerine Koru'nun transfer çabaları suya düşer. Koru, tepkisini katıldığı bir televizyon programında işte bu sözlere yansıtır:

OBAMA GİBİ GELDİLER, BUSH'A BENZEDİLER
“Türkiye bugün Amerika’da yaşananı 2002 seçimlerinde aslında yaşadı. Daha sonra kendisi de zenci metaforunu kullandığı için rahatlıkla söyleyebiliriz, Erdoğan Türkiye için Obama’nın Amerika’da başkan olmasına eşdeğerde bir gelişimin sonucu olarak ve büyük bir zaferle başbakanlığı elde etmişti. Siyasi yasaklıydı 2002’de Meclis’e bile girememişti ama önüne konulan engeller kalktı ve sonunda başbakanlığa kadar yükseldi. Aslında yine benzeri bir durum Abdullah Gül için de söz konusu. Abdullah Gül’ün de cumhurbaşkanlığına engel konuldu hatırlayalım 2007’nin başlarında. 2007 seçimleri Abdullah Gül’ü de cumhurbaşkanı yaptı. Yani Türkiye’de aslında bugün Amerika’da yaşanana benzer bir süreç yaşanıyor. Ancak Türkiye’de 2002 yılında yaşanan Obama’cı bir yaklaşımdı ama Türkiye 2008 yılına geldiğinde biraz Bush’u andıran bir yönetim anlayışı için de sorunlara yaklaşıyormuş gibi görünüyor."

BİZ NE OBAMA'YIZ, NE BUSH
Koru'nun bu sözlerine Başbakan Erdoğan'ın cevabı ise çok sert oldu. Erdoğan;  
“Güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni. Yazıklar olsun. Biz ne Obama’yız, ne Bush’uz. Biz biziz. Herkesi kendi atmosferinde değerlendirsinler.”

Turgay Yener / habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.