Fatih Altaylı ve ekibi şok oldu!

Fatih Altaylı ve ekibi şok oldu!
Haber Türk televizyonunda dün akşam, Amerikan Newsweek dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Fareed Zakaria canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayında gazeteciler Fatih Altaylı, Zafer Arapkirli ve Selçuk Tepeli’nin sorularını cevaplandıran Hindistan asıll

‘TÜRKİYE’DE ÇOĞUNLUK DİKTATORYASI YOK’

Gazeteci Fatih Altaylı’nın, AK Parti’yi kast ederek, demokrasinin çoğunluk diktatoryasından nasıl kurtulacağına dair sorusunu cevaplandıran Zakaria, Türkiye’de bir çoğunluk diktatoryası olduğunu düşünmediğini belirterek, “Türkiye’de yargı ve ordu gibi başka güçler de var. Ancak liberal demokrasilerde ordunun siyasete karışmasını pek onaylamıyorum. AK Parti, sembolik anlamda bazı şeyler yapmış olabilir ama genel anlamda laikliği tehdit eden bir değişiklik yaptığını düşünmüyorum” dedi.

‘MUHALEFET YOK DİYE AK PARTİ’Yİ SUÇLAYAMAYIZ’

Türkiye’de bir muhalefet sorunu olduğunu söyleyen Zakaria, bunun için AK Parti’nin suçlanamayacağını kaydetti. Zakaria, “Muhalefet hangi ideallerin arkasında duracağını bilmiyor. Bu da AK Parti’yi güçlü kılıyor. Ama bunun için AK Parti’yi suçlayamayız” dedi.

‘TÜRKİYE’DE LAİKLİĞİ TEHDİT EDECEK BİRŞEY GÖRMÜYORUM’

Gazeteci Zafer Arapkirli’nin laiklikle ilgili bir sorusunu da cevaplandıran Fareed Zakaria, Türkiye’deki laikliğin çok sağlam ve güçlü olduğunu ifade ederek, “Ben laikliği tehdit edecek bir şey görmedim ve tehdit altında da olduğunu düşünmüyorum. Ancak sizin Müslüman bir nüfusunuz var ve bu insanlar da inançlarını biraz fazla yansıtmak istiyorlar. Başörtüsü laikliğe tehdit değildir. Laikliğin tehdit edilmesini istemiyorsanız, diğer insanları da hoşgörüyle karşılamalısınız” dedi.

İSLAM'IN RUHUYLA DONANMIŞ DEMOKRATİK SOL BİR PARTİ 

ALLAH İLE ARASINA 'LAİK MESAFE' KOYAN YAZAR


Süleyman Kaya-habervaktim.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.