Görmez:“Kur'an Hakikatlerini Anlatın"

Görmez:“Kur'an Hakikatlerini Anlatın"
Görmez, Ramazan ayında program yapan hocaları, asıl amaca yoğunlaşılması gerektiği yönünde uyardı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan ayında dini programlar yapan hocaları uyardı.

Görmez, ''Kur'an ayı Ramazan'da mümkün olduğu kadar milletimizi Kur'an ile buluşturmaya ve tanıştırmaya çalışalım. Kendiniz Kur'an'ın önünde olmadan Kur'an-ı daima önümüzde tutarak bu programlarda asıl gayemizin insanlarımızı Kur'an'ın hakikatler dünyasıyla tanıştırmak olduğunu unutmayalım.'' dedi.

"HEP BİRLİKTE KALPLERDEN KALPLERE İYİLİK TAŞIMAK İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ"

Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan ayı ana teması olan "Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman" konulu tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Görmez, Bu sene "Vakit İyilik Vakti Bu Ramazan ve Her Zaman" başlıkları altında çalışmalar yapacaklarını söyledi. Görmez, "Hep birlikte kalplerden kalplere iyilik taşımak için seferber olacağız. Ramazan iyileştirme iyiliği benimseme, iyilerden kılma ayıdır. Oruç ile iyilik kardeştir. Oruçtan iyiliğe, iyilikten oruca yönelik daima bir akış vardır. Oruç günleri iyilik günleridir her zaman. Bu sene iyilik üzerinde vurgu yapmamızın diğer bir sebebi de hem Kur'an-ı Kerim'in hem sevgili Peygamberimiz'in sık sık üzerinde durduğu, yeryüzünde kötüyü ortadan kaldırmanın en etkili yolunu iyilik oluşundandır." diye konuştu.

"RAMAZANIN 1. GÜNÜNDEN İTİBAREN 24 SAAT KUR'AN YAYINI YAPAN RADYO KURUYORUZ"

Görmez, Ramazan'ın birinci gününden itibaren Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı 24 saat Kur'an yayını yapan tematik bir radyo istasyonu kuracaklarını söyledi. Ahmet Hamdi Akseki Camii'nin altında Diyanet Radyo bünyesinde Diyanet Kur'an Radyo adıyla ikinci bir radyo istasyonunu kuracaklarını anlatan Görmez, ''Bundan sonra Ankara'dan 24 saat milletimize Kur'an'ı okuyan, anlatan ve Kur'an'ın ruhu ile onları tanıştıran bir radyomuz olacak inşallah. Ramazanın birinci gününden itibaren önce büyük illerimizde Ramazan'ın sonlarına yaklaştığımız günlerde ise ülkemizin büyük bir kısmında daha sonra idealimiz sadece Türkiye'de değil bütün gönül coğrafyamıza bu sesi ulaştırmaktır.'' dedi. Türkiye Diyanet Vakfı'nın 'Hediyem Kur'an Olsun' başlığı altında bir kampanya başlatacağını belirten Görmez şöyle devam etti: ''Dünyanın muhtelif yerlerinde hâlâ bir Kur'an-ı Kerim'e sahip olamayan milyonlarca Müslüman var. Hatta hafızlık yapan çocuklar hala tabletlerin, bilgisayarların elimizin altında olduğu bir çağda tahta tabletlere Kur'an ayetlerini yazarak oradan ezberleyen ve daha sonra onları silerek tekrar yazan Afrika'da nice çocuklarımızın varlığını hepimiz biliyoruz. Sadece onlar için değil kendimiz içinde Kur'an alınıp satılan bir meta olmasın Kur'an hediyemiz olsun. Bu başlık altında Türkiye Diyanet Vakfı bir kampanya başlatmış bulunmaktadır. Kim bir ülkeye, bir bölgeye bir ile Kur'an hediye etmek istiyorsa biz bu güzel hediyeye aracılık yapmak istiyoruz.''

"KENDİNİZ KUR'AN'IN ÖNÜNDE OLMADAN KUR'AN HAKİKATLERİNİ ANLATIN"

Ramazan ayı münasebetiyle yıllardır iftar ve sahur programları yapıldığına değinen Görmez, Ramazan programı yapan hocaları uyardı. Görmez, ''Bugüne kadar yapılan bu dini programlarda gerek televizyonlarda gerek radyolarda Ramazan ayında ve Ramazan dışındaki diğer vakitlerde milletimizi dinin sahih bilgisiyle buluşturan bütün hocalarımıza en kalbi teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Ama bilhassa Ramazan aylarında yoğunlaşan dini programları yapan bütün hocalarımızdan bir istirhamım var. Kur'an ayı Ramazan'da mümkün olduğu kadar milletimizi Kur'an ile buluşturmaya ve tanıştırmaya çalışalım. Mümkün olduğu kadar Peygamber Efendimizin sahih sünnet bilgisiyle tanıştıralım. Kendiniz Kur'an'ın önünde olmadan Kur'an'ı daima önümüzde tutarak bu programlarda asıl gayemizin insanlarımızı Kur'an'ın hakikatler dünyasıyla tanıştırmak olduğunu unutmayalım.'' ifadelerini kullandı. Türkiye Diyanet Vakfı'nın 68 ülkede 400 noktada hem Türkiye'de hem de gönül coğrafyasında iyilik sofraları kuracaklarını belirten Görmez, milletin iyiliklerini, başka dünyalara taşımaya devam edileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum