Ahlaksız Yürüyüşte Polise Fuhuş Teklifi

Ahlaksız Yürüyüşte Polise Fuhuş Teklifi
Trans Onur Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen yürüyüşte, “Polis fuhuş yap, onurlu yaşa!” sloganları atıldı. Sapkınlar HDP ile el ele yürüdü.

Yaşamın doğal işleyişine karşı çıkarak kökleri binlerce yıl öncesine dayanan gerici cinsel sapkınlık örneklerini günümüze taşımaya çalışan eşcinseller, ‘Trans Onur Haftası’ kapsamında İstanbul’da ahlaksız bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

‘DEVLETİN BAŞINA DÖNME GELECEK’ sloganı attılar

İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Konsolosluğu’nun önünde buluşan sapkınlar, Taksim Tünel’e gerçekleştirdikleri yürüyüşte ‘Bize bir yasa lazım’ sloganını kullandılar. Sapkınların, “Susma haykır translar vardır”, “Aşk aşk hürriyet, uzak olsun devlet”, “Devletin başına dönme gelecek”, “Alışın buradayız, hepimiz dönmeyiz” sloganları attığı yürüyüşte Türkçe ve Kürtçe dövizler de taşındı.

SAPKINLIĞA YASA İSTİYORLAR

Nesil emniyetini tehdit eden sapkınların yürüyüşünün ardından Tünel’de bir konuşma yapan Ebru Kırancı isimli şahıs, “Devlet trans toplumunun yaşam haklarını garanti altına almalıdır. Yeni anayasa yapım sürecinde eşitliği düzenleyen 10. maddeye cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin eklenmemesi, ağır tahrik indirimlerinin kaldırılmaması devletin ve AKP hükümetinin trans katliamlarına açık çağrısıdır. Bu yüzden bu yılki temamız ‘Bize bir yasa lazım’” dedi.

POLİS FUHUŞ YAP ONURLU YAŞA

Polis, Taksim Tünel Meydanı’nda aynı saatlerde bir başka grubun eylem yapması gerekçesi ile yürüyüşü durdurmak isteyince sapkın topluluktan polise “Polis fuhuş yap, onurlu yaşa” şeklinde sloganlar atıldı. Polis, sapkınların yürüyüşüne izin verirken zaman zaman trans sapkınların sözlü saldırılarına maruz kaldı.

HDP VE TRANSLAR EL ELE...

■ Eylemde konuşan HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da, “Kadınlar ve LGBTİ’ler yok sayılıyor. Temel problemlerden biri cinsiyete yöneliktir. Kadınlar ve LGBTİ’ler iktidar tarafından ‘düşman’ ilan ediliyor. İktidarın özellikle yandaşı olan medyanın genel seçimlerde LGBTİ’leri kullanarak seçim kampanyamıza yönelik saldırıları oldu. Yalnız değiliz hep beraber hareket edersek emek ve sosyal kimlikler çerçevesinde barış içinde yaşayabiliriz. Yalnız değiliz, hepimiz güçlerimizi birleştirirsek parça parça değil de, mücadele edebiliriz, başarabiliriz” dedi.

SAPKINLARA ABD DESTEĞİ!

■ İstanbul Amerikan Konsoslosluğu, Türkiye’deki LGBTİ Onur Haftası’nı desteklemek amacıyla binasına dev bir gökkuşağı bayrağı astı. ABD, dünyanın her yerindeki konsolosluklarında, o bölgenin ‘Onur Haftası’ süresince bu tip görünür desteklerde bulunuyor.

untitled-2-135.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum