AK Parti'nin Koalisyon Paketi Belli Oldu

AK Parti'nin Koalisyon Paketi Belli Oldu
Başbakan Davutoğlu’nun, koalisyon paketinde yeni anayasa, çözüm süreci, taşeron ve emeklilerin problemleri de var.

Meclis Başkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından hükümeti kurma görevi alması beklenen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, koalisyontekliflerinde muhalefet partilerine götüreceği taslak protokolün şekillendiği belirtiliyor. Türkiye gazetesinin haberine göreDavutoğlu’nun talimatıyla hazırlık yapan parti genel merkezindeki komisyonlar, koalisyon için AK Parti’nin prensip ve önerilerini belirledi. 
 

ORTAK SOSYAL VAATLER
 
Pakette AK Parti’nin seçim sürecinde sürekli gündemde getirdiği yeni anayasa ve çözüm sürecinin yanı sıra diğer partilerle ortak olan sosyal vaatler de yer alıyor.Bürokrasinin şeffaflaşması, başta Aleviler olmak üzere, bir çok kesimin sorunlarının çözümünü içeren toplumsal mutabakat çalışmaları da pakette yer alacak. 

KURBAN PARASI YARDIMI
 
CHP ve MHP’nin seçim meydanlarında sık sık gündeme getirdiği emeklilere yönelik düzenlemeler de AK Parti’nin muhalefet partilerine götüreceği öneriler arasında yer alacak. Kurban Bayramında emeklilere ‘kurban parası yardımı’ yapılması önerilecek. 
 

14 İLKEYE İTİRAZ YOK
 
Kılıçdaroğlu’nun seçim sonrası gündeme getirdiği ‘14 ilke’nin büyük bir bölümüne AK Parti tarafından itiraz edilmeyeceği belirtiliyor. 

AK Parti, MHP’nin çözüm sürecine yönelik kesin tavrı ve Cumhurbaşkanının konumu ile ilgili ısrarının, bu partiyle koalisyon hükümeti kurulmasının önündeki en büyük engel olarak görüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum