Bir Siz Eksiktiniz

Bir Siz Eksiktiniz
Dün Cumhuriyet gazetesinde ilginç bir eşcinsel haberi yayınlandı.

Eşcinsel çevreleri desteklediği bilinen Cumhuriyet’ten Pınar Övünç, “AK Partili eşcinsellerin temsilcisi olduğunu” ileri sürdüğü bir isimle röportaj yaptı. Bu isim “AKP’liyiz her yerdeyiz” dedi. 

Övünç’ün “AK-LGBTİ ekibinin kurucularından Melih Meşeli” diye takdim ettiği kişi, şöyle dedi:

“Seçmeni bilinçlendirmekten başka amacımız yok, eşcinsellerin öcü olmadığını göstermek istiyoruz. Bu inanamamada hükümetin LGBT bireylere söyleminin sert ve net olmasının etkisi var. Gerçi 2002’de Tayyip Erdoğan bir TV programında LGBT hakları olmalıdır diye konuşmuştu ama sonra lafta kaldı. Ben kendisinin yerinde olsaydım, daha kibar demeyeyim de ılıman bir dille “Daha vakit var”, “Türkiye şu an hazır değil” gibi şeyler söyleyebilirdim. Sert söylemler seçimde LGBT oylarının AK Parti’den kaymasına da neden oldu.”

“Tamam AK Partiliyiz ama bu konudaki politikasını da eleştiriyoruz. AK Parti’nin LGBT’yle alakalı bilinçsiz ve ezberci bir tavrı var” diyen Meşeli’nin önerileri de eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları. Hatta fazla iddialı, Türkiye’de LGBTİ’lerin meselelerini ancak AK Parti’nin çözebileceğini söylüyor, 13 yıldır Onur yürüyüşünün yapılabilmesini buna bağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum