Oruç Tutmanın Bedeli

Oruç Tutmanın Bedeli
Ve dünya bunu da gördü. Söz bitti! Burası Doğu Türkistan. Ulaşan son bilgilere göre katledilen insan sayısı 28’e ulaştı. Bu insanların öldürülme sebebi: Oruç tutmaları. Artık ne yazabilir, ne söyleyebilirsiniz?

Böyle bir zihne, böyle bir kafaya hangi anlatımlarla örnek verip işledikleri cinayetlerden vazgeçirebilirsiniz?

Dünya, ucuz maliyet sebebiyle (Türkiye de dahil) Çin ile yapılan ticaretten vazgeçmiyor. Bu katliamlar ve hatta fazlası dünyanın bu kirli el ile tokalaşmasını engellemiyor. Çin gibi hayatının her boyutu ekonomiye dayalı bir zulüm üreten fabrikanın ürünlerinin ne kadar ucuz olursa olsun alınmaması, belki de bu şeytanlarla yarışan mahlukatın geri adım atması için yapılacak en önemli işlerden biri olabilir. Bizim aklımıza gelen bu doğal yöntem İslam beldeleri de dahil dünya da hiç bir yöneticinin aklına gelmiyor mu?

basliksiz-15-031.jpg

Resmin büyüğü dedikse o kadar da demedik

Ülke siyesetinin en hararetli konuşmalarında kullanılan hepimizin bildiği bir söz vardır; “Resmin büyüğünü görmek ya da Büyük resme bakmak” şeklinde kullanılan bu cümle halen çok revaçta. Ne gariptir ki, söz konusu Arakan, Doğu Türkistan ve Afrika’nın muhtelif bölgeleri olunca bu sihirli söz birden kullanım değerini yitiriyor! Sormak lazım. Bazı çevrelerin özellikle dünyanın bu üç bölgesinde yaşanan zulüm ve dramları görmesi ve gündemine alması için, resmin daha ne kadar büyük olması gerekiyor? Yoksa resim çok büyük olduğu için ayrıntıya mı bakmak gerekiyor? Ya da “Resmin büyüğü dedikse o kadar da demedik!” demeye mi getiriliyor?

Vahdet Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum