Sadullah Ergin: O gazete yalan yazıyor

Sadullah Ergin: O gazete yalan yazıyor
Sadullah Ergin, görev yaptığı sürede partisi, hükümetin bilgisi dışında bir tasarrufta bulunmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti'de grup başkanvekili ve bakan olarak görev yaptığı sürede partisi, hükümetin bilgisi ve oluru dışında bir tasarrufta bulunmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

CEMAATE ÇALIŞMIŞ YALANI

Ergin, bir gazetede, "Sadullah Ergin cemaate çalışmış" başlıklı habere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, konunun kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ergin, açıklamasında şunları kaydetti:

HÜKÜMET DAHİLİNDE YAPILDI

"İfade içeriği benim açımdan gerçek dışıdır. TBMM'de görüşülen tüm yasalarla ilgili olarak akademik camia, STK'lar ya da yasadan etkilenecek taraflar TBMM'de ulaşabildikleri ihtisas komisyonu üyelerine, milletvekillerine, grup başkanvekillerine, genel başkan yardımcılarına talep ve önerilerini iletirler ve yasama sürecine dahil olurlar. Bu girişimler yasama sürecinin bir parçasıdır ve dünyanın her parlamentosunda bu faaliyet görülür.. Ancak bu taleplerden ihtisas komisyonlarının ve TBMM Genel Kurulu'nun kabul ettikleri bir anlam ifade eder. Habere konu anlatım soyut ve gerçek dışıdır. Somut bir veriye ve elde edilmiş bir sonuca dayanmamaktadır. Grup başkanvekili ve bakan olarak görev yaptığım süre içerisinde partimin ve hükümetimin bilgisi ve oluru dışında bir tasarruf yapmam söz konusu olmayıp kamuoyunda hakkımda çıkan iddianın pratiği de mümkün değildir. Yasama faaliyetlerini yaptığımız dönemde parti ve hükümet politikaları ile Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Venedik Komisyonu kararları temel referans kaynaklarımız olmuştur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum