Rusya IŞİD İçin Adres Gösterdi

Rusya IŞİD İçin Adres Gösterdi
Rusya, IŞİD'le daha etkin mücadele için Şam ile işbirliğinin şart olduğunu söyledi.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, terör örgütü IŞİD'in Irak veSuriye'nin önemli bir kısmında kontrolü ele geçirdiğini, koalisyon güçlerinin daha etkin mücadele için Şam yönetimi ile işbirliği yapmasının şart olduğunu söyledi.

EYLEMLER ARTTI

TASS'a konuşan Uşakov, bölgede siyasi ve askeri inisiyatifi ele geçiren IŞİD'in Kuzey Afganistan, Libya, Orta Asya ve Kuzey Kafkasya'da eylemlerini artırdığına dikkat çekti.

"ÜLKELER ARASINDA İLETİŞİM ŞARTI"

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin sadece hava saldırıları ile etkin bir başarı ortaya koyamadıklarının görüldüğünü belirten Uşakov, "Suriye hükümeti ile Suudi Arabistan gibi krize dahil diğer ülkeler arasında iletişim kurulmalı…" çağrısında bulundu.

TEHLİKE ARTIYOR

Tehlikenin giderek yükseldiğine dikkat çeken Uşakov, IŞİD'e karşı mücadelede koordinasyon için anlaşmazlıkların bir tarafa bırakılmasını, Suriye'nin terörist gruplardan temizlenmesi ve hükümetin kontrolünün sağlanmasından sonra özgür parlamento seçimlerinin yapılabileceğini belirtti.

Uşakov bu süreçte uluslararası gözlemcilerin denetiminde yapılacak seçimlerdeRusya'nın ve diğer ülkelerin de her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

"BUNU ANLAYIN"

Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede gerçek ve etkili gücün mevcut Suriye yönetimi olduğunun altını çizen Uşakov, "Bu yaklaşımın uluslararası partnerlerimiz tarafından da kavranmasını ümit ediyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum