Bakan Bozkır Koalisyon İçin Tarih Verdi

Bakan Bozkır Koalisyon İçin Tarih Verdi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sultangazi'de iftara katıldı.

Bakan Volkan Bozkır, "İlk başlarda şöyledir, böyledir bir sürü demeçler verilmesine rağmen bugünkü tabloda da AK Parti'nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağı açıkça ortaya çıkmıştır" dedi. 

Bakan Volkan Bozkır, SultangaziBelediyesi'nin Malkoçoğlu Mahallesi'ndeki Şehit Polis Bülent Özkan Parkı'nda verdiği iftarda yaptığı konuşmada, mahallelilere kendilerine gösterdiği ilgi ve misafirperverlik dolayısıyla teşekkür etti. 

Dünyada çok zor durumda insanlar bulunduğunu hatırlatan Bozkır, "Bizler ne kadar Türkiye'de huzur içindeysek, böyle güzel iftar akşamlarında bir arada olabiliyorsak, öyle yerler var ki günlerce açlık içinde yaşamlarını devam ettiren insanlar var. Suriye'de, Arakan'da, dünyanın bir çok yerinde.... İnşallah dualarımız bu akşam onlarla olsun. Onların da bizler gibi böyle mutlu, huzur içinde ramazan akşamlarında beraber olmalarını temenni edelim" ifadelerini kullandı. 

Bozkır, Türkiye'nin 7 Haziran'da huzur içinde bir seçimin geçirdiğini ve büyük bir demokrasi örneğinin gerçekleştiğini vurgulayarak, "Bu seçim sonucunda maalesef AK Parti'nin 13 yıllık iktidarını takriben tek başına iktidar olamayacağı bir dönem ortaya çıkıyor ama demokraside tabiatıyla bunlar güzelliklerdir ve milletin iradesi her şeyin üzerindedir. Millet böyle bir sonucu öngördüğüne göre siyasi partiler de bunun sonuçlarına göre hareket edeceklerdir" diye konuştu. 

AK Parti'nin çok başarılı bir 13 yılın ardından son seçimlerde de 1. parti çıkma başarısı gösterdiğini aktaran Bozkır, "İlk başlarda şöyledir, böyledir bir sürü demeçler verilmesine rağmen bugünkü tabloda da AK Parti'nin içinde olmayacağı bir hükümet kurulmayacağı açıkça ortaya çıkmıştır. Tabiatıyla AK Parti olarak nasıl ki 13 yıldır bu ülkeyi en güzel şekilde yönetmişsek, insanlarımızı huzura kavuşturmuşsak, refah seviyesini artırmışsak biz her zaman iktidara talip olan bir parti olmuşuzdur. Zaten siyaset iktidar olmak için yapılır ama seçim sonuçlarının açıklandığı her seçimden sonra 'millet bana muhalefet görevi verdi, ben iktidar olmayayım, aman AK Parti iktidarı yürütsün' gibi bir psikoloji içine girildiğinde de o zaman millet bunun da hakkını verecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

''İNŞALLAH MECLİS BAŞKANI DA AK PARTİLİ ADAY OLARAK TECELLİ EDECE''

Bozkır, TBMM Başkanı seçimlerinde AK Parti'nin adayının Meclis Başkanı seçilmesini umduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah Meclis Başkanı da AK Partili aday olarak tecelli edecek. Bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın görev vermesiyle beraber sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız hükümet kurma çalışmalarına başlayacak. Bizim hiçbir ön yargımız olmadan ve tamamen ülkemizi düşünerek Türkiye'yi düşünerek bu seçim sonrasının tablosundan bir hükümet çıkarma çalışmalarını başlatacağız. Tabiatıyla bütün partilerin böyle bir anlayış içinde olmalarını ümit ediyoruz. Ancak bütün iyi niyetimize rağmen ve bütün bu olumlu çabalarımıza rağmen bir iktidar, bir hükümet kurma imkanı ortaya çıkmazsa da anayasamızın emrettiği çerçevede seçimlerin tekrarlanması gündeme gelecek. Ben şahsen arzu ediyorum ki ülke hükümetsiz kalmasın ve inşallah bu koalisyon görüşmelerinden başarılı bir sonuç alınsın ve inşallah en kısa zamanda Türkiye'nin hak ettiği, Türkiye'nin layık olduğu Türkiye'yi daha ileriye götürecek bir koalisyon formülü ortaya çıksın. Benim temennim ramazanın bitiminde bayrama ulaştığımızda bu hükümet çalışmaları sona ersin ve bir iktidarla AK Parti'nin başında olduğu bir hükümetle bu ramazanımızı sonuçlandıralım, bayramımızı bayram olarak kutlayalım. Bu olmazsa da ülkede bir hükümet var, yeni bir hükümet kuruluncaya kadar bu hükümet devam edecektir. Dün sayın Başbakanımızın söylediği gibi biz 1 dakika bile iktidarda kalıyor olsak ülkenin menfaatleri en zor şartları gerektirecek kararların alınmasını gerektirdiği ortam ortaya çıksa dahi biz neyse gereği bunu yaparız. Dolayısıyla bu bakımdan hiç bir endişemiz yok."

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da Malkoçoğlu Mahallesi'nde yaşayanların ramazan ayını tebrik etti. 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yeni hizmete açtıkları parkta mahalle halkıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatarak, parka ismini verdikleri Şehit Polis Bülent Özkan'ı da rahmetle andıklarını dile getirdi. Altunay, Sultangazi'nin dört bir yanında ramazan ayının ruhuna uygun etkinlikler düzenlemeye gayret ettiklerini sözlerine ekledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.