Esad Dönemi Mi İyi Şimdiki Mi İyi?

Esad Dönemi Mi İyi Şimdiki Mi İyi?
MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, Suriye’de önceki dönem ile şimdiki dönemi karşılaştırarak, “Esad dönemi mi iyi, şimdiki mi iyi?” diye sordu. Ardından da "Türkiye bir an evvel Suriye hükümeti ile temasa geçerek pislik temizlenmelidir" önerisinde bulundu.

Suriye sınırımızda yaşanan gelişmelerle ilgili MHP Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan ilginç açıklamalar geldi.

Vahdet'e konuşan Halaçoğlu, Suriye’de önceki dönem ile şimdiki dönemi karşılaştırarak, “Esad dönemi mi iyi, şimdiki mi iyi?” diye sordu. Ardından da "Türkiye bir an evvel Suriye hükümeti ile temasa geçerek pislik temizlenmelidir" önerisinde bulundu.   

NASIL BU HALE GELDİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Güneyimizde bir devletin kurulmasına izin vermeyiz" şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Halaçoğlu, "Buradan sormak isterim. Şimdiye kadar IŞİD ve PYD'yi kim destekledi? Nasıl bu hale geldiler? Bunların söylediklerinin hangisine inanacaksınız? Nasıl bir dış politika izliyoruz belli değil. Hem bu hale getirdiler hem de 'orada devlet kurulmasına izin vermeyeceğiz'  diyorsunuz. Adamlar oraları ele geçirmiş, devlet kurmak için adım adım ilerliyorlar. ABD'nin desteğini almışlar, istedikleri gibi at oynatıyorlar" diye konuştu.  

SURİYE İLE TEMAS ÖNERİSİ

Bütün bunların Türkiye'nin başına bela olacağını geçmişte yüz kere söylediklerine dikkat çeken Halaçoğlu, şu iddialarda bulundu: “Nerede ise iş bitmiş. Aradan on sene geçtikten sonra 'izin vermeyiz' diyor.  Şimdi yapılacak bir şey var. Suriye Hükümeti ile görüşmelere geçmek ve pislikleri temizlemek lazım. Buradan kendilerine sormak istiyorum. Suriye'nin eski hali kendilerinin de kol kola oldukları dönemi iyi bir dönemdir? Şimdiki kargaşa dönemi mi iyi bir dönemdir? Esad dönemi mi iyi, şimdiki mi iyi? Bunu söylemeye bile gerek yok. Tabii ki eski dönem daha iyidir. İstikrar iyidir. Eski dönem olsaydı, Türkiye'ye 2,5 milyon insan gelmeyecekti. Bunlar evlerinden yuvalarından olmayacaklardı. PYD orada olmayacaktı. IŞİD oralarda olmayacaktı. Bunlar katliam yapmayacaklardı. Türkiye'nin Güney bölgeleri emniyet altında olacaktı. Bu konuda başka bir şey söylemeye gerek yok. Her şey bütün açıklığı ile ortadadır. Türkiye biran evvel Suriye hükümeti ile temasa geçmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum