Dağlıca’da Askeri Üsse Saldırı

Dağlıca’da Askeri Üsse Saldırı
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'nın Hakkari Dağlıca Üs Bölgesi’ne makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunduğunu açıkladı.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Hayati Bilgin Karakolu'na uzun  namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. 
 
Sur Mahallesi'ne henüz plakası belirlenemeyen pikapla gelen kimliği  belirsiz kişiler, Suriye sınırındaki Hayati Bilgin Karakolu'nun bulunduğu bölgeye  uzun namlulu silahlarla ateş açtıktan sonra kaçtı. 
 
Hasar ve zayiatın meydana gelmediği olayın ardından bölgede arama  faaliyeti başlatıldı.
 
DAĞLICA'YA DA SALDIRI
 
Bölücü terör örgütü mensuplarının, Hakkari'nin Yüksekova  ilçesindeki 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesine, makineli tüfek ve  havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunduğu bildirildi. 
 
 Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara  ilişkin bilgi verildi. 
 
  Buna göre, Yüksekova'da, terör örgütü mensubu grup tarafından, dün  saat 19.45 ve bu sabah saat 06.10'da, 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs  Bölgesine, doçka makineli tüfek ve havan ile iki kez silahlı saldırıda bulunuldu.  Güvenlik güçlerinin teröristlere karşılık vermesi üzerine ateş kesildi. 
 
 Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi ve bölgede emniyet  tedbirleri arttırıldı. 
 
2 vatandaş kaçırıldı 
 
 Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, terör örgütü mensubu silahlı 2 kişi, 2  vatandaşı evlerinden kaçırdı. Kaçırılan vatandaşlardan biri dün serbest  bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 
 
 Şırnak'ın Silopi ilçesinde de bir terörist jandarma ekiplerine silah  ve teçhizatsız teslim oldu. Güvenlik güçleri, Batman'da, bölücü terör örgütü  mensubu bir kişiyi, tabanca, tabancaya ait şarjör ve 26 fişekle yakaladı. 
 
  Kilis'in Elbeyli ilçesinde ise 1'inci Hudut Alay Komutanlığı Hudut  Unsurları, yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye giren DAEŞ terör örgütü  mensubu bir kişiyi gözaltına aldı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum