Çin'in Hedefi İslam'ı Silmek

Çin'in Hedefi İslam'ı Silmek
Komünist Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı ve zulmü bu Ramazan’da dayanılmaz boyutlara ulaşıldı. Oruç tutmaları yasaklanan Uygurlulara zorla içki içiriliyor. Oruç tutanlar idam ediliyor. Dünya ise üç maymunu oynuyor.

Komünist Çin devleti, dünyanın gözü önünde Doğu Türkistanlı Müslümanları acımasızca katlediyor. Namaz, oruç, tesettür, sakal ile her türlü dini ibadeti de yasaklayan Çin, binlerce Müslüman’ı da işkence altında hapishanelerde tutuyor. Komünist devletin yaptığı bu vahşeti, Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Abdulehed Er gazetemize değerlendirdi. 

er-001.jpg
 

66 YILDIR SÖMÜRÜYOR

Çin’in hunharca uyguladığı baskı ve katliamların sebeplerini açıklayan Er, “Birincisi, 1949 yılında işgal ettiği Doğu Türkistan’da, işgalini sağlamlaştırmak ve Müslümanların ayağa kalkıp eskisi gibi yeni bir devlet kurmasını engellemek istiyor. İkincisi, Doğu Türkistan’da çok zengin petrol, doğalgaz, altın ile çeşitli yeraltı kaynakları var. 66 yıldır Çin, bu zenginlikleri sömürüyor ve sömürmeyi sürdürmek istiyor. Üçüncüsü, coğrafya açısından Doğu Türkistan, Asya’nın kalbi niteliğindedir. Çin’in Avrupa’ya çıkış kapısıdır. Bu çok önemli bölgeyi kaybetmek istemiyor” dedi. 
 

ÇİNLİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Komünist Çin’in bu hedeflerini gerçekleştirmesindeki en büyük tehdit olarak Doğu Türkistanlı Müslümanları gördüğünü belirten Er, “Bu yüzden Müslümanları sindirmeye, asimile etmeye, Çinlileştirmeye, hatta yok etmeye çalışıyorlar. O yüzden namazı, orucu, sakalı ve dini ibadetleri yasakladılar. Bölgede İslam dinini yok etmek istiyorlar. Herkesi kendileri gibi komünist şekilde yaşamaya zorluyorlar. Doğu Türkistanlılar bunu hiçbir zaman kabul etmedi, etmeyecek. İslam inancı uğruna insanlar şehit oluyor. Ya inancımız gereği yaşayacağız ya da şehit olacağız” diye konuştu. 

untitled-1-337.jpg
 

ÇİN’E ‘DUR’ DEYİN

Dünyadaki sessizliğe de tepki gösteren Abdulehed Er, “Doğu Türkistan’da bu kadar baskı ve zulüm varken dünya susuyor. Katliamlar ve tutuklamalar devam ediyor. Her gün onlarca insanımız şehit ediliyor, yüzlercesi de hapishanelere atılıyor. Şuan yüz binlerce Müslüman hapishanede tutuluyor. Bunlar sırf Müslüman oldukları için yapılıyor. Türkiye başta olmak üzere Müslüman ülkelerin, dünya devletlerinin ve insan hakları savunucularının buraya dikkatini çekmesini ve ‘Çin’e dur demesini’ istiyoruz. Çünkü burada kimsenin can ve mal güvenliği yok” şeklinde konuştu. 

untitled-2-155.jpg

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberler üzerine Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, söz konusu haberlerin kamuoyunda üzüntüyle karşılandığı bildirildi. 

BU KONUDAKİ KAYGILAR İLETİLDİ

Bakanlık, haberlerden duyulan derin kaygının Çin’in Ankara Büyükelçisi’ne de iletildiği kaydedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Dışişleri Bakanlığımız, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara’daki büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığı’na davet ederek, bu konudaki endişelerimizi kendilerine iletmiştir” ifadelerini kullandı.

HDP KATİLLERİ ZİYARETE GİTTİ

Çin zulmünün konuşulduğu bugünlerde, HDP heyetinin Çin’i ziyareti ise tartışmalara yol açtı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür başkanlığındaki 18 kişilik heyet, Çin Komünist Partisi’nin davetlisi olarak Çin’e gitti. 10 gün süresince resmi görüşmelerde bulunacak HDP heyetinin, ziyarete ilişkin açıklamasında, “Uygur Türklerine yönelik katliamlar” konusunda herhangi bir başlığın yer almaması dikkat çekti. HDP’nin bu tavrı, vatandaşların büyük tepkisine yol açtı.

tum.jpg

DÜNYAYA MEYDAN OKUYORLAR

DÜNYA Uygur Kongresi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, yaptığı katliamlarla Doğu Türkistan halkına psikolojik baskı uygulayan Çin’in adeta dünyaya meydan okuduğunu belirtti. Seyit, “ Çin komünist yönetimi, İslam’a, Müslümanlara karşı adı konmamış bir savaş ilan etti. Maalesef dünya hala duyarsız” dedi.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum