Türkmen Bölgeleri Korumaya Alınsın

Türkmen Bölgeleri Korumaya Alınsın
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Türkmenlerin IŞİD ve PYD gibi terör örgütleri arasında sıkıştığını belirterek, “Türkiye bir an önce müdahale etmeli. Bu Türkiye’nin güvenliği için de önemli” dedi.

SURİYE Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye’nin Kuzey’inde terör örgütü PYD ve uluslararası güçler tarafından oluşturulmaya çalışılan Kürt koridoru ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. 

KÜRT KORİDORU İSTİYORLAR

Son günlerde alevlenen tartışmaların kendileri için yeni bir şey olmadığını söyleyen Abdurrahman Mustafa, “Kürt koridorunun açılması ve kantonların birleştirilmesi konusunu sürekli olarak biz gündeme getirdik. Tel Abyat’taki Türkmenleri PYD yerinden etti. Türkmenlere bir taraftan psikolojik şiddet bir taraftan terör uygulandı.  Köylerimiz boşaltıldı. Bu da PYD’nin oradaki niyetini ortaya çıkarmıştır. Dolayısı ile orada bir Kürt koridorunun açılması için temeller atıldı. Bunun inşasına da devam ediyorlar” dedi.

TÜRKİYE DE TEHDİT ALTINDA

Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen Kürt koridorunun uluslararası güçler tarafından da desteklendiğini söyleyen Mustafa, “Böyle bir oluşumu Suriye’deki rejim de destekliyor. Biz bunları sürekli olarak gündeme getiriyoruz. Suriye’nin kuzeyindeki Türkmen bölgelerinin güvenliği aynı zamanda Türkiye’nin de güvenliğidir. Dolayısı ile Türkiye’nin sınırında böyle bir oluşumun meydana gelmesi Türkiye’nin güvenliğini tehdit edecek bir konudur” diye konuştu.  

MÜDAHALE Edilmesi gerekli

Suriye’deki Türkmen bölgelerinin çoğunlukla IŞİD terör örgütünün kontrolü altında olduğunu söyleyen Mustafa, “Bizim düşmanımız bir tane değildir. Bir taraftan IŞİD tehdidi altındayız bir taraftan da PYD tehdidi altındayız. Bu arada Esed rejim güçleriyle de mücadele ediyoruz. Bütün bunların bilinmesini istiyoruz. Son yaşananların ardından Türkiye’den beklentilerimiz daha da artmıştır. Türkiye’den Suriye’deki Türkmen bölgelerini güvenli bölge olarak ilan etmesini bekliyoruz. Türkmen bölgelerinin güvenli hale getirilmesini bekliyoruz. Bunu diplomatik yollarla mı yapar, askeri yöntemlerle mi yapar bilemiyoruz. Ancak bunun bir an evvel yapılması gerekmektedir. Bu bölgeler şimdiye kadar Türkmen bölgeleri idi. Türkmen bölgeleri olduğu için bir sorun yaşanmadı. Ama şimdi şartlar değişti” ifadelerini kullandı.

HALEP DE TEHLİKEDE

AYNI şekilde Halep bölgesinde de  benzer bir sorun yaşandığını söyleyen Mustafa, “Halep’in kuzeyinde de terör baskısı altındayız. Buralarda Türkiye sınırlarına kadar 140 Türkmen köyü vardır. Sınır şeridi boyu Türkmen bölgesidir. Buraların kaybedilmesi aynı zamanda Türkiye için de büyük bir sorundur. Stratejik olarak Suriye Türkmenlerinin güvenliği Türkiye’nin güvenliğidir. Devamlı olarak biz bunları gündeme getiriyoruz. PYD ve uluslararası güçlerin yapmak istediği ise buraları ele geçirerek bir Kürt koridoru oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum