Fehmi Koru Suriye Bombasını Patlattı

Fehmi Koru Suriye Bombasını Patlattı
Habertürk yazarı Fehmi Koru, Türkiye'nin de içinde olduğu bazı ülkeler Suriye'ye kuzeyden ve güneyden girip Esad'ı bitirme planı hazırladığını iddia etti.

Son haftalarda Suriye yeniden gündemin ilk sırasına oturdu. Telabyad'ın PYD'nin eline geçmesiyle birlikte Ankara alarma geçti.

"Suriye ile savaşa mı giriyoruz" sorusu sorulurken, Fehmi Koru, bugün Suriye ile ilgili çılgın bir ayrıntıyı duyurdu. İşte Koru'nun okurlarına duyurduğu o plan:

KUZEYDEN TÜRKİYE, GÜNEYDEN ARABİSTAN VE KÖRFEZ ÜLKELERİ

"Bütün veriler, bu yılın başlarından itibaren, Türkiye'nin de içinde yer aldığı bazı bölge ülkelerinin, Suriye sorununun çözümüyle ilgili bir ince ayara ulaştığına işaret ediyor.
İnce ayar şu: Suudi Arabistan ve Körfez'deki müttefikleri güneyden cephe açacaklar, kuzeyden açılacak cepheyle de Şam'a kadar ilerlenecek...

Kuzeyden cepheyi kimin açacağı belli. Galiba o yüzden, düşmanın IŞİD veya PYD olması fark etmiyor; hangisi cephe açma sırasında daha önde görünüyorsa, müdahale için mazereti o teşkil edecek... 

ABD'DEN ONAY ALMIŞLAR

Sadece kendi aralarında mutabakata varmamış bölge ülkeleri, bu yeni stratejik tavır için ABD'den de onay almışlar... Özellikle stratejik tavra olumlu bakan Suudi kaynakları olan biteni heyecanlı bir biçimde dünyayla paylaşıyor."

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI

Türkiye'nin Suriye'ye girmesine şiddetle karşı çıkan yazar, yazısını Başbakan Davutoğlu'na seslenerek bitirdi:

"Türkiye 2003 yılında Davutoğlu'nun da çabalarıyla Irak batağından uzak durmayı başarabilmişti; bu defa karşı karşıya bulunduğumuz tabloda güvencemiz yine Davutoğlu'dur. Umarım yanılmam."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum