Başbakan: O kavram bugün çöktü

Başbakan: O kavram bugün çöktü
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından konuştu.

Davutoğlu, "Blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür" açıklamasında bulundu.

Yine bu tablo herhalde, ortaya koalisyon müzakereleri içerisinde bazı yaklaşımlarında ne kadar geçersiz olduğunu göstermiştir. Yani blok yaklaşımının

Artık bu kavramları bir yere bırakalım. Çevremizdeki, dünyamızdaki gelişmeler,

Blok kavramı bugün itibariyle çökmüştür. Bunun ortadan kalkmasına vesile olan bütün milletvekillerine teşekkür ediyorum. Sadece AK Partili vekillerine değil, diğer vekillerimiz de bloklaşmanın Türkiye'de karşılığı herkes gereken dersleri almalıdır. Taktik ayak oyunlarına kimse yönelmesin, herkes kamuoyunun önünde şeffaf şekilde gerçekleşsin. Elimizde ne varsa onu masaya koyalım. Koalisyon görüşmeleri samimi bir diyalog içinde olsun.

Bunları sağlayabilirsek, sayın cumhurbaşkanımız görevi tevdi ettiği zaman, türkiye'yi hükümetsiz bırakmama iradesini yansıtmaya kararlıyız.

Ben bir kez daha ismet Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Sayın Baykal başta olmak üzere, bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Sayın bahçeli, kendileri için en uygun olduğunu düşündüğü kararı aldı. Dolayısıyla netice itibariyle bizim için önemli olan Ak Parti'nin tutumudur, birlik ve beraberlik içinde ortaya koymuştur. Dediğim gibi diğer partiler kendi iç kararlarını alırlar. Olumlu olumsuz yorum yapmak bize düşmez.

Biz tabi CHP'nin açıklamasına da yorum getirmek istemem. Bizim için baştan itibaren, 7 haziran akşamından bu ana kadar, ben kimseyi dışlamadan, her partinin katkıda bulunması gerektiğini söyledim. CHP MHP HDP ile yapacağımız görüşmeler olacak ama bizim önceliklerimiz ve tutumumuz belli. Görüşeceğiz, yol haritasında mutabakatta kalacağız.

Bizim için meclis başkanı seçimleriyle, koalisyon sürecinin aynı değildir. Dersem ki bu bir işarettir, ben kendi zikrettiğim şeye karşı çıkmış olurum. Ama bugünkü ortam aslında değişiklik koalisyon seçeneklerinin değerlendirilmesine imkan sağlamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.