PKK terörle mücadele edecekmiş!..

PKK terörle mücadele edecekmiş!..
PKK’ya yakın derneklerin Avrupa’da PYD’ye, “Terörle mücadele” kapsamında para topladığı ortaya çıktı. Kürt işadamı F.Y, “Avrupa’daki sol gruplar ‘Özgürlük savaşçısı’ da gönderiyor” dedi.

AVRUPA’DA PKK’ya yakın dernekler tarafından düzenlenen etkinliklerle PKK/PYD’ye yardım toplanıyor. Fransa’nın Bordeaux Kenti’nde Demokratik Kürdistan Toplum Merkezi’nin düzenlediği etkinliklerle Fransız Sivil Toplum Kuruluşlarına “Suriye ve Irak’ta PYD/PKK gerillaları DAİŞ/IŞİD terör örgütüne karşı savaşıyorlar. PYD olmasa teröristler (IŞİD) Avrupa’ya eylem yapmaya gelecekler. Terörle mücadelenin başarılı olması için PYD/PKK’ya maddi yardımda bulunmalısınız” çağırısı yapıldı. Fransızların IŞİD tehlikesine karşı PYD/PKK’ya Bordeaux’da büyük maddi yardımda bulunduğu iddia ediliyor.

ALMAN GENÇLER PYD SAFLARINDA SAVAŞIYOR

Almanya’nın Frankfurt şehrinde yer alan Goethe Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) ‘Yaz buluşması’ adı altında düzenlediği etkinliklerle PKK’ya maddi destek topladığı ortaya çıktı. Frankfurt’ta yaşayan gurbetçi işadamı F.Y, “Alman sol gruplar PKK’ya maddi desteğin yanı sıra ‘Özgürlük savaşçıları’ dedikleri gençleri Suriye’de PYD saflarına gönderiyorlar. Almanya’da ve Avusturya’da son dönemde Kürtçü ve aşırı solcu Alman gençlerin PYD’ye katılmak için Suriye’ye gittiğini sık sık duyuyoruz. Almanya’dan da seyahatlerim dolayısıyla öğrendiğim birçok Avrupa ülkesinden PYD’ye büyük paralar toplandığı yönünde” dedi.

basliksiz-1-440.jpg

İŞADAMLARINA ÖZGÜR KÜRDİSTAN SÖZÜ  

ALMANYA’DAKI Kürt işadamlarından PKK’ya son dönemde büyük yardımlar topladığını söyleyen işadamı F.Y, “PKK’lı oluşumlar tüm Avrupa gibi Almanya’da da ‘Suriye ve Irak’ta PYD/PKK gerillaları sadece DAİŞ/IŞİD terör örgütüne karşı savaşmıyorlar. Onlar tüm Kürtlerin onuru için savaşıyorlar. Özgür Kürdistan’da hepiniz kendi topraklarınızın zengini olacaksınız” sözleriyle büyük paralar topladılar” şeklinde konuştu.

basliksiz-2-283.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum