İsmet Yılmaz'ın İsmi Bakın Nereden Geliyor!

İsmet Yılmaz'ın İsmi Bakın Nereden Geliyor!
258 oyla yeni Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın isminin kimden esinlenilerek konulduğunu akrabaları açıkladı.

TBMM Başkanlık seçiminde 4'üncü tur tamamlandı. 4'üncü tur sonuçlarına göre AK Parti'nin adayı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla yeni Meclis Başkanı seçildi.

Yılmaz'ın seçilmesi köyünde de büyük sevinç yaşattı. Akrabaları İsmet Yılmaz'ın pek bilinmeyen hikayesine dair bilgiler paylaştı.

Yılmaz'ın amcasının oğlu Nusret Yılmaz, çoğu akrabaları gibi kendilerinin de hala köyde yaşadığını söyledi.

BABASININ SÜRÜSÜNE ÇOBANLIK DA YAPTI

Bakan Yılmaz ile anılarını da anlatan Nusret Yılmaz, "Ben bakanımızdan küçüğüm. Amcamın sürüsü vardı. Bakanımız babasının sürüsüne çobanlık da yaptı. Çobana azık götürürdü. Köyde babasına destek oldu. Bazen çobanı bulamadıklarında zaman sürüyü bakanımız götürüp getirirdi. Çobanlık zor mu geldi artık... Sonrasında okudu, çok şükür yüksek mertebeye ulaştı. Onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

8dynn_1435814844_9953.jpg

İSMİ, İSMET İNÖNÜ PAŞA'DAN ESİNLENİLEREK VERİLDİ

Amca çocuklarından Necati Yılmaz ise Bakan Yılmaz'ın en yakın arkadaşlarından biri olduğunu söyledi. Yılmaz'ın hem okuduğunu hem de köyde olduğu zamanlarda sürüye çobanlık yaptığını, birlikte ekin biçtiklerini anlatan Necati Yılmaz, "Geleceğe dair hayallerini anlatırdı.

 

''PAŞA OLACAĞIM'' DERDİ

Devletine, vatanına, milletine faydalı, büyük adam olmak isterdi. 'Paşa, olacağım' dedi. Amcam ismini İsmet İnönü Paşa'nın isminden esinlenerek koydu. Biz hep paşa bilirdik, paşa derdik, sonradan isminin İsmet olduğunu öğrendik.

ÇOK ÇALIŞKANDI

Amca çocuklarından Celal Yılmaz da Yılmaz'ın çok çalışkan olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

İsmet okulda çok başarılıydı, birinciydi, babası ne dese sözünden çıkmazdı. Sonradan tahsili için Gürün'e, İstanbul'a gitti. Bizlere memleketi, Türkiye'yi çok anlatırdı. Bir üniversite mezunu gibi bize bilgi verirdi. 'Lisedeyken geleceğin paşası olacağım, bu memlekete hizmet edeceğim' dedi. Devamlı büyük bir adam olacağını söylerdi. Nitekim de öyle oldu.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.