İçimizdeki Komünistler Katil Çin'i Savundu

İçimizdeki Komünistler Katil Çin'i Savundu
Doğu Türkistan’da Müslümanları katleden komünist Çin devletine, ‘içimizdeki komünistlerden’ destek geldi.

Ekşi Sözlük’te “Doğu Türkistan zırvası”, “Uygur Türkleri yerine PKK yazıp okuyun” şeklinde yorumlar yapıldı.

TKP’ye yakınlığıyla bilinen Sol Haber de “Doğu Türkistan yalanları” başlıklı haberle katil Çin’i savundu. 

Doğu Türkistanlı Müslümanları baskı ve  işkencelere tabi tutup vahşice katleden Komünist Çin devletine, ülkemizdeki Müslüman ve Türk karşıtlarından destek geldi. İslam’a ve Hz. Muhammed’e (SAV) edilen hakaretleri yayınlaması ile bilinen Ekşi Sözlük, Doğu Türkistan konusunda da yine aynı tavrı takındı. 

ZULÜM ZIRVAYMIŞ!

Ekşi Sözlük’te yayınlanan söz konusu yorumlardan bazıları şöyle: “Uygur Türklerine baskı falan uygulanmıyor”, “Doğu Türkistan zırvası”, “Uygur Türkleri yerine PKK yazıp okuyun”, “Uygur Türklerine normal Çinlilere göre daha fazla ayrıcalık tanınmıştır”, “Bunlar dinlerini istedikleri gibi yaşıyorlar”, “İslamcıların günlük mağdur olma ihtiyacını karşılamayı amaçlarlar.”  

basliksiz-3-245.jpg
SOL SİTEDEN İHANET 

Türkiye Komünist Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Sol Haber adlı internet sitesi de “Doğu Türkistan yalanları: İlgisiz fotoğraflar, kaynaksız haberler’ başlıklı haberinde, Çin zulmünü destekleyerek bölgeden gelen haber ve fotoların yalan olduğunu savundu. Uygur halkının hakları için mücadele eden Uygurlu aktivist Dünya Uygur Kongresi Başkanı Rabia Kadir’in ise Amerikancı ve El Kaideci olduğunu ileri sürdü. 

sol.jpg

KÖPEK YİYİCİLERİ SAHİPLENDİLER

■ Sol Haber’deki şu ifadeler, bebek katili komünist Çin’in nasıl sahiplenildiğini gözler önüne seriyor: “2009”da Urumçi’de yaşanan olaylardan beri “Doğu Türkistan’da Çin zulmü” benzeri haberler artarak devam ediyor. Sosyal medya üzerinden yayılan pek çok fotoğrafın Çin Halk Cumhuriyeti’nin Şincan bölgesindeki Uygurlara ait olduğu söyleniyor, ancak bu fotoğrafların çok büyük bir kısmı başka bölgeler ve olaylarla ilgili. Çin’e dair ‘oruç tutmak yasaklandı’, ‘Ramazan’da zorla içki içirdiler’ gibi kimi haberler ise gerçekten uzakta”

DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN 81 İLDE EŞ ZAMANLI EYLEM

Memur-Sen, Doğu Türkistan’da yaşanan kapalı devre zulmü protesto etmek, Çin zulmüne “DUR” demek için bugün saat 12.00’de Çin Büyükelçiliği önünde eylem yapacak, zulmü lanetleyecek. Eylemler 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.  Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Çin’deki köpek katliamını protesto için ayağa kalkan örgütlerin, Doğu Türkistanlıların yaşadıkları karşısında sessiz kalmalarını ibretle izlediklerini ifade etti. Memiş, bunlara sessiz kalan sorumluluk sahibi bütün kurum ve kuruluşları kınadıklarını kaydetti.

Vahdet

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum