İkna Edemedi! Dengeleri Sarsacak Hamle

İkna Edemedi! Dengeleri Sarsacak Hamle
Bahçeli dünkü adımıyla "belirleyici benim" dedi ve Ak Parti-CHP arasındaki olası koalisyon görüşmelerine siyaseten çomak sokmuş oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis Başkanlığı seçiminin 4. turunda, Ekmeleddin İhsanoğlu son tura kalmamış olsa bile yine kendi adaylarını destekleyerek geçersiz oy vereceklerini açıklaması, gündeme bomba gibi düşerken MHP liderinin neden böyle bir taktik adım attığı merak konusu oldu. Bahçeli bu adımıyla "belirleyici benim" dedi ve Ak Parti-CHP arasındaki olası koalisyon görüşmelerine siyaseten çomak sokmuş oldu.

''BENİM DEDİĞİM OLACAK'' DEDİ VE...

Bahçeli, seçim günü aldığı pozisyonla olası koalisyon alternatiflerinde nasıl belirleyici rol oynadıysa, Meclis Başkanlığı seçiminde de, "benim dediğim olacak" diyerek dengeleri sarstı.

AK PARTİ - CHP GÖRÜŞMELERİNE ÇOMAK SOKTU

Parti organları, milletvekilleriyle bir araya gelen Bahçeli, tabanın da nabzını tuttuktan sonra, Ak Parti ve CHP cephesindeki gelişmeleri de yakın izlemeye aldı. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla Ak Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde ilerleme sağlandığının gündeme gelmesi üzerine Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimini kullanarak bu görüşmelere deyim yerindeyse siyaseten "çomak sokmuş" oldu.

KILIÇDAROĞLU'NA YÖNELİK HAMLE

Bahçeli, İhsanoğlu'nu Meclis Başkanlığı'na aday gösterirken CHP'den olumlu bir yaklaşım bekliyordu. Cumhurbaşkanlığı için birlikte, "çatı aday" gösterdikleri İhsanoğlu'na CHP'den olumlu yönelim olacağı beklentisinde olan Bahçeli, herhangi bir sinyal alamadı. Üstelik CHP Genel Başkanı'nın "dönüşümlü Başbakanlık" önerisini hakaret ve tuzak olarak algılayan Bahçeli, son açıklamasıyla Ak Parti ile CHP'nin uzlaşı arayışlarına da darbe vurmuş oldu.

BAYKAL İKNA EDEMEDİ

Bahçeli, CHP'li bir adaya MHP'nin açık destek vermesinin tabana anlatılması konusunda yaşayacağı zorluğu da dikkate aldı. "Sağdan Sola oy gitmez" gerçeğini ve oluşacak tepkiyi bilen Bahçeli, Baykal'a dönük parti içindeki şüpheleri de görmezden gelmedi. MHP'de, Baykal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı başbaşa görüşme konusunda yaptığı açıklamalardan tatmin olunmadığı ve perde arkasında başka hesapların olabileceği düşüncesi hakim.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum