İdam Edemedi Katliam Emri Verdi

İdam Edemedi Katliam Emri Verdi
Mısır’da Sisi’nin darbe yönetimi, sadece bir şüphe üzerine bastıkları dairede 12 İhvan liderini öldürdü.

Mısır güvenlik güçleri başkent Kahire’nin batısında yer alan 6 Ekim semtinde bir eve düzenlediği silahlı baskında 13 Müslüman Kardeşler (İhvan Müslimin) liderini öldürdü. 

Ramazan ayı kapsamında yardım kampanyası organizasyonu görüşmek üzere toplanan İhvan liderlerine Mısır güvenlik güçleri tarafından kanlı bir baskın gerçekleştirildi. 2 yıllık darbe iktidarı döneminde aralarında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan liderleri Muhammed Bedii ve Biltaci’nin de bulunduğu binden fazla kişiye çeşitli suçlamalarla idam cezası verildi. 

Sisi yönetiminin Rabia gösterilerinde 2 binden fazla kişiyi katletmesine rağmen barışçıl politikatan vazgeçmeyeceğini açıklayan İhvan, her türlü zulüm ve baskıya maruz kalıyor.

szrfc_1435827276_4241.png

‘TERÖR FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRECEKLERDİ’

Mısır Dışişleri, 12 İhvan liderinin katledilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin terör faaliyeti organize etmek için toplandığı, güvenlik güçlerinin ani bir baskınla bunun önüne geçtiği belirtildi.

İHVAN'DAN AÇIKLAMA

İhvan'dan yapılan açıklamada “Tüm dünya, Sisi’nin Mısır’ı sürüklediği bu durumdan sorumludur. Bu suikast eylemi, Mısır’daki durumu sabote edecek çok tehlikeli bir durum oluşturuyor. Tüm dünyayı bundan sorumlu tutuyoruz” denildi.

wxxbo_1435827284_2966.jpg

İhvan'ın sözcüsü Muhammed Muntaser, darbe yönetiminin iddialarını yalanlayarak, 6 Ekim semtinde toplanan 13 İhvan liderinin hiçbir silah taşımadıklarını ve hapishanelerde haksız suçlamalarla tutuklananların ailelerine Ramazan ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıklarını savundu. Muntaser öldürülen kişilerin daha önce hapishanelerde bulunan tutukluların ailelerine yardım etmek amacıyla bir heyet kurduklarını ve bu kapsamda çalışmalara başladıklarını söyledi.

MURSİ’YE İDAM, BAŞSAVCI SUİKASTİ VE İHVAN KATLİAMI

Müslüman Kardeşleri yok etmek için her yola başvuran darbe yönetimi, Mursi hakkında idam kararı verdi. Yüzlerce İhvan lideri için de aynı kararı alan yönetim, uluslararası tepki ve yaptırımlardan çekiniyordu.

Ancak geçtiğimiz gün Mısır Başsavcısı Hişam Barakat’ın kimliği belirsiz kişilerce suikaste uğraması, bundan birkaç gün sonra ise güvenlik güçlerinin İhvan liderlerinin olduğu eve baskın düzenleyip 12 kişiyi öldürmesi akıllara birçok soru işaretini getirdi.

Bu operasyonla birlikte Sisi rejimi şimdiye kadar idam kararlarını infaz edemese de 12 İhvan üyesini ‘terör’ şüphesiyle öldürerek kan akıtmış oldu.

30220693.jpg

AK-47'Lİ FOTOĞRAF BASINA SERVİS EDİLDİ

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla ilgili ilginç bir ayrıntı daha var. Özellikle Mısır ve Suud medyası tarafından öne çıkarılan bir fotoğrafta, öldürülen İhvan liderinin hemen yanı başında Ak-47 silah bulunuyor. Bugüne kadar eline silah almayan Müslüman Kardeşlerin öldürülen üyesine ait bu fotoğrafın Mısır medyası tarafından büyütülmesi algı operasyonuna işaret ediyor.

Mısır'da İhvan'a şok baskın

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN YARALI BİLE YOK

Kahire Emniyeti, İhvan üyelerinin kendilerine yoğun bir ateşle karşılık verdiğini açıklamıştı. Ancak İhvan tarafından 12 liderin öldürülmesi, güvenlik güçlerinden yaralı bile çıkmaması akılları karıştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum