Avrupa’nın En Büyük Tropikal Kelebek Bahçesi

Avrupa’nın En Büyük Tropikal Kelebek Bahçesi
Selçuklu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan iki önemli yatırımın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu yapacak.

Konya 3 Temmuz Cuma günü ilklerle dolu bir açılış yaşayacak. Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’da yapımı tamamlanan iki önemli yatırımın açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 Temmuz Cuma günü saat 18:00 da yapacak. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay açılışı yapılacak tesislerin sadece Selçuklu’nun değil tüm Konya’lıların gurur kaynağı olacak dedi ve açılışa tüm Konya’lı hemşerilerini davet etti.

Konya’nın en büyük Parkı; Kelebekler Vadisi Parkı 

Konya’da 385.000 metrekarelik alanı ile şehrin en büyük parkı olan Kelebekler Vadisi Parkı Konya’nın yeşil dokusuna önemli bir katkı sağlayacak. Park içinde 7 çocuk oyun gurubu, 10 havuz, 2 Futbol Sahası, Tenis Kort, Basketbol Sahası, 2 Mescid, Amfi Tiyatro, 140 Kamelya, Spor Alanları ve Yürüyüş Parkurları yer alıyor. Kelebekler Vadisi Parkında 10 bin ağaç, 600 bim mevsimlik çiçek, 100 bin gül ve dönemsel olarak 2 milyon lale ekildi.

Türkiye’de ilk Avrupa’nın en büyüğü; Tropikal Kelebek Bahçesi

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 3500 m²’lik gezi alanı ve toplamda 7.600 m²’lik kullanım, 1.600 metrekare uçuş alanı ile Avrupa’nın en büyük Tropikal Kelebek Bahçesidir. Ziyaretçiler, Tropikal iklimde tropik bahçe bitkileri arasında kelebeklerin pupa halinden başlayan hayat seyrine şahitlik edecektir. Bahçede mevsimsel koşullara göre kelebek uçacak kelebek tür ve sayısı değişkenlik gösterecektir. Şu anda bahçede 98 ayrı türde 20 bin süs bitkisi yer almaktadır. 

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi şehrin mimari yapısına da farklı bir değer katan binada 1.700 ayrı ebatta cam ile tavan kaplaması yapılmış 700 ton çelik kullanılmıştır

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Ziyaretçiler Kelebek Bahçesinin yanı sıra böcek müzesinde de yaratılışın en güzel mucizelerine şahitlik edecekler. Özellikle çocuklarımız yaratılış hakkında bilgi sahibi olacaklar, her yaştan ziyaretçiye ise doğa bilinci aşılanacaktır. Binamız LEED sertifikalı ilk müzedir.

yhccm_1435783198_8571.jpg

Bina, Türkiye’nin LEED Sertifikalı ilk müzesi olma özelliği göstermektedir. 

Yapıda enerji verimli ekipmanlar, güneş kırıcılar, verimli camlar kullanmış ve yüksek enerji tasarruflu olarak tasarlanmıştır. Bina %47 su ve %12 enerji verimlidir. İç çevre kalitesi en üst düzeydedir. 

Çok hassas canlı türlerini yaşatabilecek yükseklikte bir iç çevre kalitesine sahiptir ve VOC içermeyen boya, kaplama ve yalıtım malzemelerine sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.