Örnek İftar Çadırı

Örnek İftar Çadırı
Altındağ Belediyesi, klasik iftar çadırı yerine her gün değişik mahallelerden 500 vatandaşa nezih tesislerde iftar veriyor. İftar çadırının Ramazan’a uygun olmadığını belirten Başkan Tiryaki, “Böylesi daha huzurlu” dedi.

Altındağ Belediyesi, 10 yıldır sessiz sedasız bir ilke imza atıyor. Ramazan’da iftar çadırı uygulamasına karşı olan Belediye, her gün değişik mahallelerden 500 vatandaşı evlerinden alıp, sosyal tesislere getiriyor. Burada son derece nezih ve huzurlu bir ortamda hep birlikte iftar yapılıyor. Belediyenin iftar programları son yıllarda Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin sosyal tesislerinde gerçekleştiriliyor. Tertip ve temizliğiyle lüks bir restoran görüntüsü veren tesiste, Kur’an tilaveti eşliğinde oruç açılıyor. 

untitled-4-026.jpg

Başkan Veysel Tiryaki’nin her gün düzenli olarak katıldığı iftar programının ardından namazlar kılınıyor, Müze bahçesinde geziniliyor. Ardından da servislere binilerek, Hamamönü’ne gidiliyor, sonra da evlere dağılınıyor. Altındağ Belediyesi, her Ramazan bu şekilde ilçenin tamamından yaklaşık 15 bin vatandaşa iftar vermiş oluyor. 

untitled-3-069.jpg

MALİYETİ DÜŞÜK 

Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre, iftar yemeğinin ulaşım dahil, maliyeti çok yüksek değil. Menüye göre, diğer belediyelerin iftar çadırı maliyeti ile aynı bile olabiliyor. Yemeklerin tümü belediye çalışanları tarafından yapılıyor. Programın hiçbir alanında dışarıdan hazır hizmet satın alınmıyor. Tümü belediye imkanları ile gerçekleştiriliyor.  

untitled-2-156.jpg

OYSA BURASI ÖYLE Mİ? 

Başkan Tiryaki, iftar çadırlarına karşı olduğunu belirterek, “Kargaşa olabiliyor. Yemekler soğuyabiliyor, dökülebiliyor. İnsanlar ayakta kalabiliyor. Sağlıklı bulmuyorum bu ortamı. Oysa burası öyle mi? Bakın etrafınıza huzur dolu, Ramazan’a uygun olan da budur” dedi. Tiryaki, 8 yıldır da her Cumartesi günü değişik mahallelerden 500 kişiyle bir araya geliyor. Tiryaki, “Bu şekilde birbirimizi daha iyi anlıyoruz, haliyle de hizmetlerimiz daha sağlıklı, isabetli oluyor” diye konuştu.

untitled-1-339.jpg

Vahdet Gazetesi