Anadolu Türkistan İçin Tek Yürek

Anadolu Türkistan İçin Tek Yürek
Tüm Anadolu Çin zulmüne karşı ayaklandı. Doğu Türkistan’daki kardeşlerine sahip çıkan halk, katledilen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazları kıldı. 7’den 70’e herkes Katil Çin’i protesto etti.

İstanbul, İzmir ve Konya başta olmak üzere Anadolu Gençlik Derneği’nin öncülüğünde Anadolu’nun birçok il ve ilçesinde Doğu Türkistan’da oruç tuttukları için zalim Çin yönetimi tarafından şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. İstanbul Fatih Camisi’nde tekbirler ile toplanan vatandaşlar ‘Müslüman kardeş Doğu Türkistan’ şeklinde sloganlar attı.

AMAÇ PROVOKE ETMEK

Namazdan sonra konuşan Anadolu Gençlik Derneği İl Başkan Vekili İbrahim Kalaycı, “İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi, Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonun amacı Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan işgalci Çin polisinin dur ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir” dedi. Kalaycı, şöyle devam etti: 

untitled-2-158.jpg
ORUÇ VE NAMAZ YASAĞI

“Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece ve sadece oruç tuttukları için 100’e yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan arbedelerde tartaklama ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir.’’

untitled-3-071.jpg

BİRLİK VE DİRLİK İÇİN DUA EDİLDİ

İzmir, Konya, Balıkesir, Aksaray, Karabük, Adıyaman, Sivas, Giresun, Gümüşhane ve Muş’ta Anadolu Gençlik Derneği ve İHH’nın öncülük ettiği bazı STK’lar Doğu Türkistan’daki Müslümanlara destek gösterileri düzenledi. Çin’in protesto edildiği gösterilerde “Doğu Türkistan’a Adalet”, “İslam Birliği istiyoruz”, “Zalim Komünist”, “Zalim Çin” şeklinde sloganlar atıldı. Vatandaşlar, Türkistanlı Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra tüm Müslümanların birliği ve dirliği için dua etti.

untitled-4-027.jpg

untitled-5-012.jpg

untitled-6-005.jpg

 

 

untitled-7-005.jpg

untitled-8-003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum