Diğer Seçenekler Elendi

Diğer Seçenekler Elendi
MHP’nin dolaylı desteği ile İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesi koalisyon olasılıklarında ibreyi AK Parti-MHP’ye kaydırdı. STK temsilcileri biran önce hükümet kurulmasını bekliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin dolaylı desteği ile İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesinin yankıları sürerken, STK’larda biran önce Hükümet’in kurulması beklentisi hakim.

OYLAMA DİĞER SEÇENEKLERİ ELEDİ

Ankara Strateji Enstitüsü Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Faruk Ekmekçi: "Oylama aslında blok diye bir şeyin olmadığını gösterdi. Bu blok fikrinin çökmesiyle AK Partisiz bir hükümetin olmayacağı ortaya çıktı. Bunun bize getireceği nokta ya AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyonu şeklinde olacak ki sanırım burada daha gerçekçi olan AK Parti ile MHP'dir. Taban olarak da bürokrasideki varlıkları açısından da birbirlerine uzak değildirler. Eğer koalisyon olacaksa artık tek ihtimal AK Parti-MHP koalisyonudur. Artık diğer seçenekler elendi."

AK PARTİ-MHP KABUL GÖRÜYOR

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler: "Erken seçimi uzak bir ihtimal olarak görüyorum. Ülkemiz hükümetsiz kalmayacak. Kamuoyu yoklamalarından şuanda en çok kabul görev hükümet alternatifi AK Parti-MHP gözüküyor. Bekleyip göreceğiz."

İŞİMİZE BAKALIM

ATO Başkanı Salih Bezci: "Hükümetin biran önce kurulması gerekir. Şu anda yatırımlar durmuş vaziyette, insanlar geleceğini görmek için hükümeti bekliyor. Herkes benim 'şu çizgim' var 'bu çizgim' var demesin. Bir an önce hükümeti kursun ki, biz de işimize gücümüze bakalım."

KOALİSYONU GÜÇLENDİRİYOR

Her Yerde Adalet Platformu Genel Başkanı Özkan Öztürk: "MHP milli bir duruş sergileyerek, özellikle sermaye odaklarının oyununu elinin tersiyle itmiştir. Bu durum AK Parti- MHP koalisyonunu güçlendiriyor. Milletin birinci parti olarak Meclis'e getirdiği AK Parti'nin, MHP ile bir koalisyon oluşturarak yeniden bir seçim senaryoları bir kenara bırakıp en sağlık ve denenmesi gereken bir yoldur. Muhalefet partisinin de MHP'yi eleştirmesi yakışıksız bir durum."

MİLLET ÇÖZÜM İSTİYOR

EKSEN Sendikası yetkilisi Mustafa Güçlü: "Millet artık kavga istemiyor, ekonomik girdabın içine girmek istemiyor, kardeşlik ve demokratik bir çözüm istiyor. Meclis'ten uzlaşı ile hükümet çıkartılarak memleketin yönetilmesini istiyor. Tabanları benzer AK Parti ile MHP koalisyonunun kurulmasında ciddi bir sıkıntının oluşmayacağının kanaatindeyim ancak CHP ile koalisyon biraz sıkıntı oluşturabilir."

SETA: EŞİT GÖRÜYORUZ

SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Nebi Miş: "Meclis'teki oylama Meclis Başkanlığı seçiminin koalisyon pazarlıkları için kullanılmadığını, AK Parti'ye karşı kurulan ve yüzde 60 olarak ifade edilen bloğun siyaseten bir karşılığı olmadığını ve siyaseti dizayn etmeye çalışan çabaların boşa çıkarıldığını ortaya koydu. Bundan sonra Davutoğlu genel kriterler çerçevesinde hem CHP hem de MHP ile görüşmeler gerçekleştirecektir. Burada hangi parti AK Parti'nin programına yakınsa hangisi ile daha rasyonel ve uzun bir koalisyon mümkünse hükümet oluşturulacaktır. Şuanda koalisyonu iki muhalefet partisi için de eşit gibi görüyorum. Ayrıca CHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminden sonra siyasal söylemini de sertleştirdiğini açık bir şekilde görüyoruz."

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum