İftar Sonrası Hazımsızlığa Karşı Rezene Çayı

İftar Sonrası Hazımsızlığa Karşı Rezene Çayı
İftarda çok fazla yemek yiyorsunuz bu da hazımsızlık mı yapıyor? Uzmanlar mide hazımsızlığına karşı rezene çayı içilmesini tavsiye ediyor.

Ramazan'da sık karşılaşılan mide rahatsızlıklarına karşı uzmanlar vatandaşları uyarıyor. Özellikle iftarda ağır ve fazla yemek tüketenlerin karşılaştığı mide hazımsızlığına karşı rezene çayı öneren uzmanlar, hızlı yemek yemenin bazı rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini belirtiyor.

Yeni pişmiş çok sıcak yemeği hemen tüketmeyin

Oruç tutanlar, sahurdan iftara kadar olan süreçte 15-16 saat aç kalıyor. İftarda çok fazla ve hızlı yemek ise hazımsızlık ve şişkinliği de beraberinde getiriyor. Yeni pişmiş ve sıcak olan bir yemeğin hemen tüketilmesi midenize oldukça zarar verir. Bu nedenle uzmanlar, sıcak yemekleri tüketmeden önce 5 dakika kadar soğumalarının beklenilmesi gerektiğini belirtiyor.

İftardan sonra 1 bardak rezene çayı

Baharatlı ve kızartma gibi yağlı yiyecekler de hazımsızlığa neden olabiliyor. Ramazan'da bir anda yenilen bu gıdalar ciddi hazımsızlığa neden oluyor. Eğer siz de hızlı ve ağır yemekleri iftarda tüketenlerdenseniz, uzmanlar sizin için iftardan sonra 1 bardak rezene çayını öneriyor. Rezene çayını herhangi bir rahatsızlığınız olmasa da B, C vitaminleri ile potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineralleri de içerdiği için normal zamanlarda da rahatlıkla tüketilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.