Halep Operasyonu Başladı

Halep Operasyonu Başladı
Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir Esed rejimiyle savaşan muhalifler, Halep'in fethi için operasyon başlattı.

Şehirde yoğun çatışmaların ardından çok sayıda askeri kontrol noktasını ele geçiren muhalifler, rejimin ağır zayiatlar verdiğini belirterek, stratejik noktaları ele geçirdiklerini duyurdu.

KONTROL NOKTALARI ELE GEÇİRİLDİ

Muhalifler, "Halep'in fethi operasyonu"nu başlattı. Daha önce İdlib'i fethetmek için ortak bir çatı altında toplanan muhalifler bu defa Halep için harekete geçti. Operasyon kapsamında Suriye'nin Halep kentinde stratejik öneme sahip çok sayıda askeri kontrol noktasını ele geçen muhalifler, kentin kuzeyinde yer alan ve hava istihbarat binalarının yakınlarındaki Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'ndeki Esad güçlerine, mutfak tüpünden yapılmış "cehennem" adı verilen havan topu ve doçkalarla saldırı düzenlendi.

SU DEPOLARI VE ASKERİ NOKTALAR ELE GEÇİRİLDİ

Muhalif güçler, yoğun çatışmaların ardından Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde stratejik öneme sahip su depoları ve çevresinde birçok askeri kontrol noktasında denetim sağladı.

"Halep'in Fethi Operasyon Merkezi"nden yönetilen silahlı muhalif gruplar, kentin Halidiye, Eşrefiye, Raşidin ve Topçu Okulu çevresinde bulunan rejim güçlerinin karargah ve askeri noktalarına da saldırı düzenledi.

AHRARU'Ş ŞAM VE NUSRA DA KATILDI

Muhalif güçlerin komutanlarından Raid Yasir Abdurrahman, Halep'in Fethi operasyonuna Ahraru'ş Şam, Ensaru'l Muhacirin, Şam Cephesi ve Nusra Cephesi gibi grupların katıldığını belirterek "Muhalif birlikler, rejim güçlerine Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde, Halidiye ve Raşidin bölgesi gibi birçok cephede saldırı başlattı. Rejim güçleri Cemiyetu'z Zehra Mahallesi'nde ağır zayiat verdi" dedi.

ESED'İN TANKLARI İMHA EDİLDİ

Abdurrrahman, muhaliflerin hedefinin kentin kontrolünü ele geçirerek Halep'i özgürleştirmek olduğunu vurgulayarak, "Allah'tan bize kentin tümünün fethini nasip etmesini diliyoruz. Muhalifler, Halep'te Esed güçlerine ait bir tankla çok sayıda askeri aracı imha etti" şeklinde konuştu.

Cemiyetu'z Zehra Mahallesi, olayların başladığı 2011 Mart'ından bu yana Esed güçlerinin üs olarak kullandığı ve korunaklılığı sebebiyle rejim açısından stratejik öneme sahip bölgeler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum