Pes Artık! Bu Kadar Da OImaz

Pes Artık! Bu Kadar Da OImaz
Sosyal medyada yalan rüzgarı estiren bazı çevreler 5 yıldır ücretli olan plaj sanki yeni ücretli yapılmış gibi çağrısı yapıyor.

"Plaja paralı turnike geldi halk isyanda" diye yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Üstelik Caddebostan’da 3 plaj var ve 2 tanesi ücretsiz.

Çevre sakinlerinin talebi üzerine 2010 yılında düzenlenen söz konusu plajda geçen yıla göre herhangi bir ücret artışı da yok. Yani geçen yıl hangi ücretle plaja giriliyorsa bu yıl da aynı ücretle giriliyor.

Yapılan işlem sadece girişe İstanbul Kart kullanımına uygun turnike koymaktan ibaret.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaz ayları boyunca 3’ü ücretsiz olmak üzere 5 ayrı plajda günübirlik tatil imkanı sunuyor. Her gün onbinlerce İstanbullunun istifade ettiği plajlarda halkın huzur içerisinde denize girebilmeleri için cankurtaran, temizlik ve sağlık hizmetleri en kaliteli şekilde yürütülüyor. Vatandaşların can güvenliği, huzuru ve konforu en üst seviyede gözetiliyor.

caddebostan_provokasyonu_1435921535_5143.jpg

Sosyal medyada olay böyle çarpıtıldı

fyw0j_1435921485_1384.jpg3ex4g_1435921499_4713.jpg

HER HAFTA TEMİZLİK ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verilen tüm plajlarda her hafta deniz suyu temizlik oranı ölçümleri analiz ediliyor ve gerekli ilaçlamalar düzenli olarak yapılıyor. Plajlarda, hijyen ve sağlık açısından gün boyunca görevli personellerce temizlik işleri yürütülürken güvenlik ve cankurtaran personeli sayesinde gerekli tedbirler alınıyor.
2006 YILINDAN BERİ BÖYLE ÇALIŞIYOR

2006 yılından beri hizmette olan 450 metre uzunluğundaki Caddebostan 1 Plajı, çevre sakinlerinden gelen güvenlik, temizlik ve konforun arttırılması talebi doğrultusunda 2010 yılından beri cüzi bir bedelle hizmet veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yıllık olarak belirlediği plaj ücretlerinde bu yıl bir artış yapılmadı. Öte yandan, Caddebostan 1 Plajı’nda bu yaz döneminde bir yeniliğe gidilerek İBB’nin birçok hizmetinde yaygın olarak kullanılan İstanbulkart kullanılmaya başlandı.

KOLAYCA GİRİŞE İMKAN SAĞLIYOR

Para alışverişiyle uğraşmadan kolayca giriş yapılmasına imkan sunan İstanbulkart uygulaması için plaj girişine turnikeler yerleştirildi. Şezlong, şemsiye, soyunma kabini, duş ve WC alanlarının kulanım bedeli olarak tam geçiş 17 lira, öğrenci 8 lira ücret ödüyor. Aynı bölgedeki Caddebostan 2 ve Caddebostan 3 plajları ise ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum