PKK'lı Bakan'a Göz Mü Yumulacak?

PKK'lı Bakan'a Göz Mü Yumulacak?
Gerek tabanları gerekse iç ve dış tehditler açısından en uyumlu koalisyon olarak AK Parti-MHP hükümeti öne çıkıyor. AK Parti ile MHP sorumluluk alıp koalisyon oluştur(a)mazsa, terör örgütünün siyasi uzantıları Hükümet ortağı olacak.

TBMM Başkanı’nın MHP’nin desteğiyle AK Parti adayı İsmet Yılmaz’ınseçilmesinin ardından şimdi sıra Hükümet’in kurulmasında. AK Parti ile MHP sorumluluk alıp hükümet kur(a)mazsa, bölücü terör örgütünün siyasi uzantıları her halükarda Kabine’ye girip, BAKAN olacak. 
 

HDP PKK DEMEK 

Gerek tabanları gerekse iç ve dış tehditler açısından en uyumlu koalisyon olarak AK Parti-MHP hükümeti öne çıkıyor. Buna rağmen AK Parti, HDP ile koalisyon kurarsa, bölücü terör örgütünün siyasi uzantısını resmen iktidara taşımış olacak. 
 

CHP HDP DEMEK

AK Parti’nin CHP’yle koalisyon kurması halinde de sonuç değişmiyor. HDP ortak hareket ettiği CHP’nin kontenjanından dolaylı da olsa iktidara gelmiş oluyor. 
 

ERKEN SEÇİMDE HDP KABİNEDE 

AK Parti’nin “koalisyon kuramadık” demesi ve erken seçim kararı alınması halinde de HDP Kabine’de yer alacak. Bu durumda seçim hükümeti oluşturulacak. Meclis’te grubu bulunan partilere vekilleri oranında Bakanlık verilecek. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa, terör örgütünün siyasi uzantıları silah tehdidiyle bölmeye çalıştıkları ülkede bakan olacak.

BÜYÜK VEBAL

İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Yakut, ülke için en hayırlı koalisyonun AK Parti-MHP koalisyonu olduğunu, aksi halde bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarının milletin başına bakan olacağını belirterek “AK Parti ve MHP’ye büyük sorumluluk düşüyor. Kendi geleceklerini değil ülkenin geleceğini düşünmelidirler. Koalisyon için karşılıklı özveriyi, tavizi vermelidirler. En ufak bir ayrı düşmede masadan kalkmamalılar. Aksi halde PKK’ya tarihlerinin en büyük başarısını altın tepside kendi elleri ile sunmuş olurlar” dedi. 
 

AK PARTİ DE REDDETMELİ

MHP’nin CHP’nin koalisyon teklifini, HDP de ortak olacağı için reddettiğini, Meclis başkanlığı seçiminde de HDP’nin desteklediği Baykal’a oy vermeyerek üzerine düşeni yaptığını ifade eden Yakut, “Şimdi sıra AK Parti’de. MHP reddetti, AK Parti de CHP’yi elemeli, erken seçimi aklından çıkarmalı. Seçmen koalisyon dedi, koalisyon hükümeti kurulmalı” diye konuştu. 

UZLAŞMAMA MİLLETE SAYGISIZLIK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ı ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu erken seçimle ilgili bir soru üzerine, “Bir yola çıktınız mı alternatif çıkışları düşünmemek lazım. Bizim şu andaki hedefimiz koalisyon kurmak. Bütün parti liderleriyle görüşeceğiz, birlikte bir çözüm bulma çabası içinde olacağız. Hepimize milletin verdiği görev açıktır; ‘uzlaşın ve hükümet kurun’. Başlarken uzlaşmama düşüncesi millete saygısızlık olur” dedi. Davutoğlu, “Görüşmeleri iki turlu mu öngörüyorsunuz yoksa tek turda sonuç alır mısınız?” sorusuna karşılık da şunları kaydetti: “Hiçbir şey bir turda bitmez. ‘İlk turda bu iş biter’ diyen reddetmeye şimdiden hazır anlamına gelir. Bir tur yaparız kanaatlerimizi paylaşırız, ilkesel tutumlarımızı karşılaştırırız. Sonra herkes kendi parti gruplarıyla istişare eder, ikinci bir turda durum daha netleşir. Hangi partinin koalisyona daha yakın olduğu konusunda zihnimizde bir tablo, resim ortaya çıkar. Billurlaşır tablo. Ondan sonra teknik detaylar konusunda arkadaşlar görevlendirilir. O yolda başarılı olunmazsa yine bir başka turda diğer alternatif üzerine düşünülebilir.”

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum