Davutoğlu: Türkiye Siyasetinin Öznesi AK Parti'dir

Davutoğlu: Türkiye Siyasetinin Öznesi AK Parti'dir
Başbakan Davutoğlu, KON TV'de canlı yayınlanan "Selçuklu Belediyesi ile İftara Doğru" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin her yerinde ramazanın çok güzel idrak edildiğini belirten Davutoğlu, Türkiye'de böyle iken, dünyanın birçok yerinde ramazanın hazzını ve bereketini yaşayamayan Müslüman topluluklar olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, konuşmasında özetle şu açıklamalarda bulundu:

"TÜRKİYE SİYASETİNİN ÖZNESİ AK PARTİ'DİR"

"Meclis seçimleri gösterdi ki Türkiye'nin siyasetinin öznesi AK Parti'dir. Evet tek başına iktidar değiliz ama bizim söz sahibi olmadığımız herhangi bir gelişme de olmaz Türkiye'de. Yüzde 41'in hakkını, hukukunu koruruz."

"Eğer bir siyasi güçten bahsediliyorsa da en büyük siyasi güç AK Parti'dir. AK Parti'nin şekillendirdiği bir siyaset olacaktır. Bunu herkesin, özellikle de bize oy veren seçmenlerimizin hepsinin bu konuda gönlünün rahat olmasını isterim."

"Çözüm süreci bütün o olağanüstü halin kaldırılmasıyla başlayıp, 12 yıla damgasını vuran, milli birliğimizi, beraberliğimizi teminat altına alıp, terör ve şiddetin ülkeden tasfiye edilmesine dönük bir projedir."

"Meclis Başkanlığı seçimi AK Parti'nin bir başarısıdır. Onların siyaseti tutmadığı için değil. AK Parti grubu firesiz, istikrarlı çizgisini sürdürdü."

HDP İLE KOALİSYONU MAKUL GÖRMÜYORUZ

"HDP ile koalisyonu şu aşamada makul görmüyoruz. Onlar da tavırlarını o kadar net, katı şekilde koydular ki bir koalisyon tablosu içinde olacaklarını sanmıyorum."

SURİYE SINIRINDAKİ HAREKETLİLİK

"'Türkiye, Suriye'ye hemen fiili müdahale edecek ve girecek' diye bir beklenti doğru değil. Ama Türkiye, Suriye'den gelebilecek herhangi bir tehdide karşı da müteyakkız durumdadır. Son dönemdeki hareketlilik, teyakkuz halinin hareketliliğidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.