Çipras’a darbe üstüne darbe

Çipras’a darbe üstüne darbe
Kriz nedeniyle turist sayısında büyük düşüş yaşayan Atina, müzakerelerde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Almanya’nın yanında yer almasıyla bir darbe daha aldı.
Ekonomik ve siyasi çalkantı nedeniyle zor günler geçiren Atina, tarihsel bağları olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin krizde Avrupa’dan yana tutum sergilemesiyle sarsıldı. Hükümet kaynakları, Lefkoşa’nın Yunanistan’la Avrupa Birliği arasında gerçekleşen kritik görüşmelerde Almanya’nın yanında yer aldığını, bu durumun da taraflar arasında soğuk rüzgarlar esmesine neden olduğunu belirtiyor.
 
Rum Kesimi’nde iktidarda bulunan koalisyon hükümeti, Atina’nın aksine Avrupa’nın ve IMF’nin dayattığı tüm ekonomik koşulları kabul ediyor.
 
Yüzde 40 azaldı
 
Yaşanan kriz, Yunanistan’ın en büyük geçim kaynağı olan turizm sektörüne de darbe vurdu. Yerel basında çıkan haberlere göre ülkedeki otellere son bir haftada yurt dışından sadece 240 bin rezervasyon yapıldı. Bu rakamın bir önceki haftaya göre yüzde 40 düşüş gösterdiği belirtiliyor.
Organizatörler, Yunanistan’dan vazgeçen turistlerin İspanya ve Portekiz’i tercih ettiklerini  söylüyor. Tatilcilerin  siyasi belirsizliğin dışında, Yunan adalarında artan mülteciler nedeniyle de başka ülkelere yöneldiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.