PKK'nın Çinli Teröristleri

PKK'nın Çinli Teröristleri
PKK’nın siyasi uzantıları Çin’i ziyaret etmesinin ardından Rojava’daki PKK saflarında Çinliler’in de olduğu ortaya çıktı.

Suriye’de terörist faaliyetler yürüten PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’ye Avrupa’dan sonra Çin’den de katılımlar gerçekleşiyor. PYD’ye yakın sosyal medya hesaplarından, “YPG saflarında Amerika, İspanya, Venezüella, Britanya, Hollanda ve Çin’den savaşçılar, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşıyor” bilgisi geçildi.

untitled-1-352.jpg

PYD İYİ TERÖRİST IŞİD KÖTÜ!

Terör örgütü PYD’ye ait sosyal medya hesaplarından, “Her geçen gün dünyayı tehdit eden IŞİD/DAİŞ teröristlerine karşı YPG saflarında savaşmak üzere dünyanın dört bir yanından gönüllüler Rojava’ya geliyor” şeklindeki açıklamalar yapılıyor. PYD’nin, IŞİD’i bahane ettiği bu propaganda ile kendisini meşrulaştırmaya çalıştığı değerlendiriliyor.

1-267.jpg

KOBANİ’Yİ KORUMAK İÇİN GELMİŞ!

Chaw (Sîpan) isimli Çinlinin PYD’ye katılımının duyurulduğu bir paylaşımda, Chaw’ın, “Kobane’deki Kürt savaşçıların başarısının ardından, Rojava ve Kobane’yi korumak için YPG’ye katıldım. IŞİD bitinceye kadar buradayım. Babamın rızasını aldıktan sonra geldim” ifadelerine yer verildi.

untitled-2-164.jpg

 

 

untitled-3-074.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum