Yunanistan'a Sürpriz Destek

Yunanistan'a Sürpriz Destek
İspanyol hükümeti, Yunanistan'a 3. kurtarma yardımı için müzakere etmeye hazır olduklarını açıkladı.

İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos,Yunanistan'da kreditörlerin nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullara "hayır" sonucu çıkan referanduma ilişkin, "İspanyol hükümeti, Yunanistan'a 3. kurtarma yardımı için müzakere etmeye hazır" değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan'daki referandumun sonucunu değerlendirmek için İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un çağrısıyla toplanan Ekonomik İşler Komisyonu'nun toplantısına katılan De Guindos, toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan'daki referandumun sonucuna saygı duyduklarını belirten De Guindos, "Ama Yunanistan'ın sorunları ve çözümleri 2 gün önce ne ise bugün de aynı. Avro Bölgesi'nin kurallarında değişen bir şey olmadı" ifadelerini kullandı.

3. KURTARMA YARDIMI

İspanya Ekonomi Bakanı, Yunanistan'ın 3. kurtarma yardımı isteme hakkı olduğunu dile getirerek, İspanyol hükümeti olarak bunu müzakere etmeye hazır olduklarını kaydetti. De Guindos, Yunanistan'ın avrodan çıkma olasılığıyla ilgili yöneltilen sorulara ise "Bu Yunan vatandaşları için en kötü senaryo olur. Yunan hükümeti, ortak para biriminden çıkmamayı garanti etmek için Avro Bölgesi'nin kurallarını yerine getirmeli" yanıtını verdi.

Avronun zor günler geçirdiğini, ancak istikrarının koruması için Avrupa'nın gerekli tüm siyasi kararlılığı göstereceğini söyleyen De Guindos, geçmişteki hataların tekrarlanmaması uyarısında bulundu.

De Guindos ayrıca ekonomik krizden çıkma yolunda son dönemlerde olumlu işaretlerin geldiği İspanya'daki durumun Yunanistan ile asla kıyaslanamayacağını belirterek, İspanya'nın yıllık yaklaşık yüzde 4'lük bir büyüme hızına girdiğini, çok faha fazla istihdam yaratıldığını ifade etti.

Öte yandan İspanya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria ise "Yunanistan'da referandumdan 'hayır' yanıtının çıkması Avro Bölgesi'nin kurallarını değiştirmez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.