2015 Fitre Miktarı Ne Kadar?

2015 Fitre Miktarı Ne Kadar?
Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, Ramazan ayında zekat ve fitre vermenin önemine değinerek, “Zekat ve fitre toplumun çimentosudur” dedi.

 İl Müftüsü Çelik, Ramazan ayının en önemli mali ibadetlerinden birinin, sadaka-ı fitre olduğunu söyledi.

Çelik, fitre ve zekatın fakirlere, yolculara, borçlulara, bir şekilde borç etmiş, ödeme sıkıntısı çeken insanlara verildiğini belirtti. Çelik, “Fakirlere verilir yani kimdir fakirler? Birkaç kısma ayrılır. İyice miskin olanlar. Yani pek bir taraftan dışa doğru bir geliri yok, bir akarı da yok, maaşı da yok” diye konuştu.

Şer’an kendisinin sadaka-ı fıtır ile mükellef olmadığı kişilere verilebileceğinin altını çizen Çelik, “Ama öncelikle bunu daha alttan, hiç geliri olmayan ya da yetersiz geliri olanlarla başlamak lazım. Şetimler var, öksüzler var, bunlara verilir. Öğrenciler var. Belli bir gideri var ama geliri yok. Bunlara da zekat ve fitre verilir” şeklinde konuştu.

“BU SENE FİTRE MİKTARI 11 BUÇUK LİRA”

Bu sene fitre miktarı kişi başına asgari olarak 11 buçuk lira olduğunu hatırlatan Müftü Çelik, “Peki fazlası nedir bunun, herkesin kendi sofra zenginliğine göre, vicdanen, yani bu bir ibadettir. Çünkü şuradan kısayım, şuradan kaldırayım falan değil, Allah biliyor bunu. Durumumuzu da biliyor. Onu kalbi-selim bir duygu ve düşünceyle, benim ne vermem lazım. Ama asgari, diyelim en azında en alt seviyede sadaka-ı fıtır verebilecek durumdaysan 11 buçuk lira kişi başı” diye açıkladı.

Fitre ve zekatın sırasıyla kimlere verileceği konusunda da konuşan Çelik, “Kardeş, çocuklar, yeğenler, amcalar, halalar, dayılar, komşular, kendi mahalli insanı derken halka halka, daire daire geriye doğru gider” diye vurguladı.

Sadaka -ı fıtır olsunzekat olsun toplumun çimentosudur diyen İl Müftüsü Çelik, “Kendi fakirimize, fukaramıza, yetimimize, öksüzümüze biz bakmazsak kim bakacak” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Zekat bir şükürdür. Malı arttırır malı temizler. Sadaka şeklindedir. Bereketlendirir. İnsanları birbirine yaklaştırır. Toplumda ekonomik seviyeyi düzenler.”

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum