Maoculuğu Depreşti

Maoculuğu Depreşti
Doğu Perinçek partisi İP’in adını “Vatan” yapıp meydanlarda vatan-millet naraları atmasına rağmen 7 Haziran’da aradığını bulamayınca özüne döndü, Maocu katil Çin’e sahip çıktı, protestoları eleştirdi.

Vatan/İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Uygurlu Müslümanlara zulmeden katil Çin’e sahip çıkıp, Mao’yu övdü. Perinçek, sahibi olduğu Aydınlık gazetesinde manşetten verilen yazısında “Balıkesir’de ‘ülkücülük’ adına Çin’i emperyalizmden kurtaran Mao’nun kuklasını astılar. Oysa Mao, Atatürk’ün resmini ortaokul tarih kitabının kapağına koydurdu” ifadelerini kullandı. 
 

‘ŞEREFSİZLİK, ALÇAKLIK’

Perinçek bu sözleriyle büyük tepki çekti. Derin Sol kitabının yazarı ve siyasetçi Hakkı Öznur, “Kızıl diktatör, kızıl şef, komünist firavun Mao Zedong ile ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aynı fikri söyleme sahiplermiş gibi göstermek alçaklıktır. Kızıl Çin, 1949 yılından bu yana Doğu Türkistanlı Müslümanlara karşı etnik temizlik yapmakta, soykırım uygulamaktadır. Mao’nun izinden giden Çin devleti, Uygurlulara insanlık dışı muamelede bulunmaktadır. Bugün Çin’in yapmış olduğu zulmü görmezlikten gelip Komünist Çin’e, Kızıl Pekin’e selam göndermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Doğu Türkistan Türklüğüne yapılan soykırıma onay vermek ve etnik temizliği görmezden gelmek tam bir iki yüzlülüktür. Tam bir aymazlıktır” dedi.  

1-269.jpg

‘ÇİN’İN YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİ’ 

İsmini Vatan Partisi yapmakla vatansever olunmayacağını kaydeden Öznur, “Vatanını ve milletini sevenler asla Doğu Türkistan Türklüğüne yönelik etnik soykırıma destek vermezler. Verenler ise asla vatansever olamaz. Onlar, Çin Komünist Partisi’nin yerli işbirlikçileridir” şeklinde konuştu. Son olarak Öznur, “Terör örgütleri PKK-PYD, ÇKP’nin yani Mou’nun Kızıl devrim stratejisini uyguluyor. ÇKP’li teröristler ile PKK’lı teröristler arasında zihniyet olarak fark yoktur” ifadelerini kullandı. 
 

2-165.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum