Bunların Ayrıcalığı Ne?

Bunların Ayrıcalığı Ne?
Türkiye masonlarının çatı örgütlerinden Büyük Kulüp, Kadıköy’de Caddebostan sahiline kaçak bir iskele ve denizin orta yerine içkili bir kafeterya inşa etti.

Vatandaşın sahili kullanımı ‘yasadışı’ şekilde böylece ortadan kalkarken, kaçak iskele ve kafeye ilişkin verilen yıkım kararları yıllardır bir türlü uygulanmıyor.

Son yıllarda büyükşehirlerde cadde kenarlarına masa sandalye atılarak ortak kullanım alanlarını işgal vakaları yaşanırken, kamu hakkına tecavüz olayları bununla da sınırlı kalmıyor. Bir başka suistimal alanı da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bir süre önce gündeme getirdiği gibi kıyı şeridi ve sahil bölgelerinde yaşanan işgaller…
 

MASONLARIN SAHİL GASPI!

‘Gasp’ girişimleri sadece küçük sahil işletmeleriyle de sınırlı değil. Mesela üyeleri arasında hukukçuların, siyasilerin, üst düzey bürokrat ve askerlerin bulunduğu Türkiye masonlarının çatı örgütlerinden Büyük Kulüp de bu işgalciler arasında yer alıyor.

Büyük Kulüp’ün, Kadıköy Caddebostan sahiline kaçak yaptığı iskele ve denizin ortasına inşa ettiği kafe, hakkında yıllar önce verilmiş yıkım kararları bulunmasına rağmen ‘kanunsuz’ faaliyetlerine devam ediyor.

f-(1).jpg
 

SORUMSUZLUKLAR ZİNCİRİ!

Kaçak iskele, kafe ve etrafında mahalle sakinlerince ‘saygısızlık’ ve ‘görgüsüzlük’ olarak nitelendirilen aşırı bir alkol tüketimi de dikkat çekiyor. Bu arada mekanın alkol ruhsatının bulunup bulunmadığı da merak ediliyor. Zira yasalara aykırı inşa edilmiş bulunan ve hiçbir yapı ruhsatına haiz olmayan mekana alkol ruhsatı verilmiş olması açıkça yasaları ihlal anlamına geliyor. Alkollü içkilerin satışını düzenleyen yasa da sahil bantlarında alkollü içki satışına izin vermiyor. Bu sebeple de içkili kafeye ruhsat verilmemiş olması gerekiyor. Mekanın yetkili ‘kurul’larca denetlenmemesi de ayrıca bir başka görev ihmali olarak görülüyor. 

f-(2).jpg

YIKIM KARARI NEDEN UYGULANMIYOR?

■ Geçmiş yıllarda Büyük Kulüp’ün ‘kaçak’ iskele ve tesisiyle ilgili verilen yıkım kararının Büyükşehir ve Kadıköy belediyelerince “gerekli ekipmanımız yok” denilerek yerine getirilmediği basında geniş yer almış; ilgili belediyelerden bir yalanlama gelmemişti. ‘Adalet’ duygularını zedeleyen gelişmenin ardından gelinen nokta itibariyle halk arasında, ‘yapanın yaptığı yanına kar kalıyor’ anlayışı yaygınlaşıyor.

f-(3).jpg

İNGİLİZ ELÇİNİN ‘TÜRK’ TAKİPÇİLERİ!

Türkiye masonlarının çatı örgütlerinden Büyük Kulüp, 1882’de İngiltere Büyükelçisi Sir Alfred Sandison tarafından kuruldu. Birçok Mason locası ve kuruluşlarının toplantılarını gerçekleştirdiği Kadıköy’deki kulüp merkezine kayıtlı 7 bin 300 civarında üye bulunuyor. 50 bin TL’nin üzerinde bir giriş aidatının bulunduğu belirtilen kulübün üyeleri arasında 1000 civarında sanayici ve işadamı, 1000 civarında eski-yeni vekil, vali, emniyet müdürü, 100 civarında da general bulunuyor.

untitled-1-356.jpg

Vahdet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum