7 Türkmen Tugayı IŞİD’e Karşı Birleşti

7 Türkmen Tugayı IŞİD’e Karşı Birleşti
Suriye’de teröristlerin işgal ettiği köylerini kurtarmak için birlikte savaşacaklar

Aralarında Fatih Sultan Mehmet, Sultan Murat, Süleyman Şah ve İsmail Şah tugaylarının da bulunduğu 7 tugayın hedefinde kanlı örgüt IŞİD var. Türkmen Komutan Abu Muhammed Şıhlı, amaçlarının köylerini IŞİD’den temizlemek olduğunu söyledi. Bu arada Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Cevizci, “Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi çok riskli” dedi.

Geçen günlerde Türkmen gruplarla yakın temasa geçen ve birçok kayıp verdiği öğrenilen IŞİD’e karşı silahlı güçlerini kuvvetlendirmek isteyen Türkmen tugayları yeni bir karar aldı. Halep çevresi ve Türkiye sınırına doğru olan bölgede bulunan ve aralarında Fatih Sultan Mehmet, Sultan Murat, Süleyman Şah ve İsmail Şah tugaylarının da bulunduğu yaklaşık 7 tugay tek çatı altında birleşme kararı aldı. Lazkiye, Rakka ve Humus’tan da Türkmenlerin katıldığı toplantı çerçevesinde alınan kararlar doğrultusunda Türkmen tugaylar tek bir komutanın liderliğinde hareket edecek. Türkmen komutanlardan Abu Muhammed Şıhlı, yaptığı açıklamada bütün cephelerde kendi bölgelerine girme düşüncelerinin olduğunu belirtti. Bu arada IŞİD militanlarının Es Selama Sınır Kapısı’da doğru ilerleyişini sürdürmek istediği öğrenildi.

‘Müdahale riskli olur

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sülo Cevizci, Türkiye’nin Suriye’ye olası müdahalesi için “Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini çok zayıf bir ihtimal olarak görüyorum. Ayrıca çok da riskli görüyorum” şeklindeki görüşünü dile getirdi.

Suriye ihtilafında Esad Rejimine destek veren Rusya’nın Sputnik haber ajansına konuşan Cevizci, Türkiye’nin Suriye’ye bir müdahalesinin çok riskli olacağını söylerken “Türkiye Suriye’ye girerse Türk askeri çok büyük kayıplar verebilir. Başarıya ulaşması durumunda da çok belirsiz bir durumunu ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum