Esed Muhalifleri 'Gaz'a Boğdu

Esed Muhalifleri 'Gaz'a Boğdu
Halep'te muhaliflerden darbe alan Esed, havadan kimyasal gaz yağdırmaya başladı.

Suriyeli muhaliflerin 20 bin kişilik bir güçle başlattıkları 'Halep'in Fethi' operasyonu devam ediyor. Operasyon rejim güçlerinin yoğun hava saldırılarına rağmen 3 noktada devam ederken, Esed güçlerinin bu sabah saatlerinde muhaliflerin ele geçirdiği stratejik bir noktaya "klor gazı" ile saldırdığı iddia edildi

Suriye'nin kuzeyindeki Halep vilayetini ele geçirmek için muhaliflerin 20 bin kişilik güçle başlattığı operasyon, rejim güçlerinin yoğun hava saldırılarına rağmen 3 noktada devam ediyor. Rejimin bu sabah saatlerinde muhaliflerin ele geçirdiği stratejik bir noktaya "klor gazı" ile saldırdığı iddia edildi.

Merkezin tamamını ele geçirmek için aylardır büyük bir operasyon hazırlığı yapan muhalifler, 2 Temmuz'da yaklaşık 20 bin kişilik güçle saldırıya geçmişlerdi.

Halep şehir merkezinin kuzeyindeki stratejik askeri noktalar olan Leyramun, Eşrefiye, Cemiyetu'z Zehra, Halidiye ve Raşidin bölgelerinde başlayan çatışmalar sonucunda, Cemiyetu'z Zehra Mahallesindeki birçok askeri kontrol noktasıyla kentin kuzeybatısında rejim güçlerinin kışla olarak kullandığı, Yeni Halep Mahallesi'ndeki Bilimsel Araştırma Merkezinin muhaliflerin kontrolüne geçtiği bildirilmişti.

Ayrıca, muhaliflerin kentin merkezinin batısında, Yeni Halep'in güneyindeki rejimin Halep operasyonu için üs olarak kullandığı Askeri Akademiye düzenlediği saldırılarda rejime güçlerine zayiat verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.