Koalisyon Görüşmeleri Nasıl Yapılacak?

Koalisyon Görüşmeleri Nasıl Yapılacak?
Mehmet Ocaktan, AKP'de koalisyon kararını Erdoğan'ın değil Ahmet Davutoğlu'nun vereceğini söyledi.

AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Ocaktan, Habertürk Televizyonu'nda Akşam Raporu adlı programda, koalisyon hükümeti kurulması süreci ile ilgili değerlendirmelerini anlattı.

"Ben Cumhurbaşkanı'nı koalisyon görüşmeleri denklemi içinde görmeyi doğru bulmuyorum" diyen Ocaktan, şunları söyledi: "Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı veriyor. Sistemin gereği bu. Ama koalisyon kurulacak mı, nasıl kurulacak, koalisyon istemiyor ya da erken seçim istemiyor... Bunlar Sayın Cumhurbaşkanı'nın uhdesinde olan şeyler değil. Unutmayalım Sayın Başbakan seçimden sonra yaptığı ilk açıklamada, zaman zaman bir takım yazı ve haberler olmuştu, 'Benim dışımda hiçbir habere, yazara itibar etmeyin. Koalisyon görüşmelerini sadece ben yapacağım. Ve bunları da partinin karar alma mekanizmalarıyla birlikte yürüteceğim' dedi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı'nı da muhafelet partilerini de ilgilendiren tarafı, Cumhurbaşkanı'nın bu görevleri tevdi eden isim olmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı kişisel anlamda erken seçim istiyor olabilir ama esas önümüzdeki tablo en yüksek oy almış partinin Genel Başkanı olan Sayın Davutoğlu'na görev verildiği zaman sonuçta bütün partilerin kapılarını çalacak, koalisyon görüşmeleri o zaman başlayacaktır. Onun dışında söylenenler..."

KOALİSYON CUMHURBAŞKANI İLE YAPILMAYACAK

Muhalefet partilerine yönelik olarka da, "Cumhurbaşkanı eleştirebiliriz, her türlü davranışını eleştirebililiriz" diyen Ocaktan, "Ama bu koalisyon Sayın Cumhurbaşkanı ile yapılmayacak. Bunu bütün partilerin bilmesi gerekiyor. Kim derse ki 'Bu işin içinde Sayın Cumhurbaşkanı şöyle dursun, tavrını şöyle belirlesin', yani sonuçta Ak Parti ile bir metin üzerinde uzlaşacaksınız, bunu uygulayacaksınız" ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİMDE FARKLI BİR TABLI ÇIKMAZ

Ocaktan, erken seçimle ilgili olarak da şu tespitleri yaptı: "Bana göre erken seçim hiçbir partiye yarar sağlamayacak. Bundan da farklı bir tablo çıkmaz!" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.