MHP'li Başkan'dan ABD'li Konsolosa: 'Darısı Senin Başına'

MHP'li Başkan'dan ABD'li Konsolosa: 'Darısı Senin Başına'
MHP'li Hüseyin Sözlü, veda ziyaretine gelen ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza'ya, "Adana'da görev yapıp Ankara'ya büyükelçi olarak tekrar gelen diplomatlar var. Türkiye'de derler ki; Darısı senin başına olsun" dedi.

Adana'daki görev süresi 22 Temmuz'da sona erecek olan Konsolosu John Espinoza, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye veda etti. ABD konsolosuna Türk kahvesi ikram eden Hüseyin Sözlü, görev yaptığı süre içinde yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. Sözlü, 1981-1982 yıllarında ABD Adana Konsolosluğu'nda diplomat olarak görev yapan eski ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'yi kastederek, "Adana'da epey görev yaptınız. Adana'yı sevdiğinizi biliyorum. Her zaman bekleriz ama Adana'da görev yapıp Ankara'ya büyükelçi olarak gelen diplomatlar var. Türkiye'de derler ki 'Darısı senin başına olsun'. Bundan sonraki görevinizde de başarılar dilerim. Burada görev yaptığınız süre içinde 2 ülke arasındaki münasebetleri geliştirecek çalışmalara katkılarınız oldu" dedi.

ESPİNOZA: ADANA'DA KENDİMİ BİRAZ ŞIMARMIŞ HİSSEDİYORUM

Türkçe olarak Adana'yı sevdiğini söyleyen John Espinoza, bölgede görev yapmaktan mutlu olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Ben Adana'da kendimi biraz şımarmış hissediyorum. Çünkü Türkiye'deki en iyi her şey bu şehirde. Bence Türkiye'de başka bir şehirde bu kadar rahat yaşanabileceğine inanmıyorum. Türkiye çok güzel bir ülke. Ancak gidemediğim tek yer Karadeniz kaldı. O yüzden geri döneceğim. Şuanda Türkiye'deki bir ABD'linin yazdığı, 'Viski ve kutsal su' adlı kitabı okuyorum. Hem gülünç hem de güzel bir kitap. Türkiye'de karşılaştığı şeyleri yazmış. O kitap benimde ilginç gördüğüm şeyleri yazmamı anımsattı. Bu yüzden bazı notlar aldım. Son 15 yıldır kişisel notlar tutuyorum. Ondan yola çıkacağım malzemem ve iyi bir hafızam var. Önümüzdeki yıl içinde kitap yazmayı düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.