Avcı: 'Güç Koşullarda Çalışıyorlar'

Avcı: 'Güç Koşullarda Çalışıyorlar'
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’in Alpu ilçesindeki mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu alandaki eğitim çadırlarının açılışını yaptı.

 Bakan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu Üniversitesi ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ortaklığında hayata geçirilen 'Göç Okulu Projesi' kapsamında, Şanlıurfa’dan Alpu’ya yerleşen mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu alandaki eğitim çadırlarının açılışını yaptı. Bakan Avcı, burada işçi çocukları için oluşturulan çadırda kitap, kalem ve defter dağıttı. Bakan Avcı, açılışın ardından, Alpu Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Avcı, Göç Okulu Projesi’ne değindi. Türkiye’nin mevsimlik tarım işçisi konusunda büyük bir nüfusa sahip olduğunu kaydeden Bakan Avcı, “Burada Göç Okulu Projesi aslında sadece çalışan kardeşlerimizin çocuklarına değil, yetişkinlere dönük hizmet vermek üzere planlandı. Şüphesiz çocuklarımıza bu projenin önemli katkıları olacak. Bu proje kardeşlerimize hizmet için kuruldu ama asıl biz burada çok farklı şeyler öğreneceğiz. Kamu kuruluşlarının ahenk içinde birlikte güzel işler yapabileceğinin örneğini gerçekleştireceğiz. Türkiye mevsimlik işçiler konusunda büyük bir nüfusa sahiptir. Bu kardeşlerimize götürdüğümüz hizmetler sınırlı, ancak böyle projelerle hem kendi eksiklerimizi göreceğiz, hem de bu hizmetleri zaman içerisinde nasıl daha yaygın ve daha etkili kılabiliriz bunun alıştırmalarını yapacağız. Size hizmet etmenin bir başka yolunu öğrenmiş olacağız. Mevsimlik işçi kardeşlerimizin hangi şartlarda çalıştığını Alpulu kardeşlerim yakından biliyorlar. Türkiye’de pek çok yerde güç koşullarda çalışıyorlar. Bunun karşılığını yeterince verebiliyor muyuz? Veremiyoruz. Bu projenin en önde gelen amacı farkındalık oluşturmak. İnşallah Sağlık Bakanlığı’nı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı da işin içine katarak bu projeleri daha etkili ve yaygın hale getireceğiz” dedi.
Özellikle kız çocuklarının eğitimden uzaklaştırılmaması gerektiğine vurgu yapan Bakan Avcı, “Urfalı kardeşlerimizin özellikle çocukları buraya gönderme konusunda, teşvik etme konusunda olumlu adımlar atacaklarına inanıyorum. Özellikle kız çocuklarımızı bu imkanlardan mahrum etmeyelim. Hanım kardeşlerimizin ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını biliyoruz. Dolayısıyla da hanım kardeşlerimizin bu imkanlardan mümkün olduğu kadar faydalanmaları için beylerin anlayışlı olacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bakan Avcı, konuşmasını, geçen günlerde Manisa’da trafik kazasında hayatını kaybeden mevsimlik tarım işçilerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına sabır dileyerek sonlandırdı.

Konuşmasının ardından işçilerin yanına giden Bakan Avcı, “Buradan doktorlar çıksın, mühendisler çıksın, öğretmenler çıksın inşallah. Bu çocukların hepsinin özlerinden ateş fışkırıyor. Bunları ziyan etmeyelim, siz de bize destek olun” diye konuştu.

Bunun üzerine bir işçi, “Biz ölene kadar destekçiyiz” ifadelerini kullandı.
Mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu alandan ayrılan Bakan Avcı, ilçedeki Alpu Belediyesi Stadyum Çay Bahçesi’nde protokol üyeleri ile görüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum